hotel bell

Počinju radovi na izgradnji puta Leskovac -Bojnik

Dugo očekivani radovi na putu Leskovac – Bojnik počeli su danas, a radiće se počev od raskrsnice kod zgrade “Tri šešira” gde će biti izgrađen kružni tok.

Investicija je vredna 200 miliona dinara a dužina puta koja će se raditi iznosi 1.600 metara.

“Počinjemo sa radovima na putu Leskovac – Bojnik i to na kružnoj rasksnici kod Tri šešira vrednosti oko 50 miliona dinara, pa nadalje do pumpe, investicija oko 200 miliona dinara. I sa ovim radovima poslednja deonica ka jednoj od opština Jablaničkog okrugaće biti uređena – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Novica Nikolić direktor JP Urbanizam i izgradnjaistakao je da je cilj Leskovca uređenje svih prilaza gradu, ali i povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

„Da bismo to imali u Leskovcu jedina deonica koja treba biti uređena, a poklapa se sa državnim putem je ulica Rade Žunić sa raskrsnicom kod Tri šešira. Gradonačelnik je u svojim pregovorima uspeo da obezbedi tu investiciju. Počeli su pripremni radovi, ići će kompletna rekonstrukcija ulice Rade Žunić, predmet ugovora će biti i uređenje južnog trotoara kroz Gornje Stopanje. Dužina deonice koje će biti uređena je 1600 metara. Izvođač radova je Trejs Srbija, a finansira ih JP Putevi Srbije, odnosno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrasrukture – kazao je Nikolić.

Check Also

Počela isplata jednokratne pomoći srednjoškolcima sa teritorije vlasotinačke opštine

Danas je počela isplata jednokratne novčane pomoći srednjoškolcima na teritoriji vlasotinačke opštine i planirano je …

Оставите одговор