Početna / DRUŠTVO / Održano predavanje na temu „Neverbalna komunikacija“!

Održano predavanje na temu „Neverbalna komunikacija“!

U Visoko poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu danas je održano predavanje na temu neverbalne komunikacije, a predavač je istaknuti stručnjak u oblasti marketinga i prodaje Marko Burazor. On je takođe i autor knjiga „Neverbalna komunikacija (razlike među kulturama)“ i „Naučite jezik kojim ceo svet govori“.

–    Neverbalnom komunikacijom mi komuniciramo 93%, dok svega 7% otpada na reči. Pritisnuti nekim životnim stvarima gde jurimo za ispitima, za poslom, za problemima, mi ne stižemo da se bavimo nekim stvarima koje mogu da nam pomognu i sve to promene. Suština stvari je da pratimo kako nas neko gleda u oči, kako se rukuje sa nama, da li ima nervoznih gestova,  kad ih ima, ukoliko smo postavili neko pitanje koje je izazavalo određenu reakciju.Mi sve to možemo da vidimo ukoliko se fokusiramo i obratimo pažnju, kaže Burazor.

 

–  „Drugi put je kasno za prvi utisak“ je glavni moto prve knjige. Često se dešava da nismo raspoloženi, prehlađeni smo, ili nam, što se kaže, nije dan, a ostavili smo loš utisak. Zato ja kažem da je veoma bitno dići svest i fokusirati se da ostavimo prvi utisak, da razmišljamo o nekim stvarima, a da ne budemo veštački. To je veoma bitno, jer ako ste veštački to je kao da manipulišete ljudima i to može da traje samo kratko. Niko ne voli da neko manipuliše njime. Neverbalna komunikacija je dosta nesvesna i ona teško može da se kontroliše.

Međutim, Burazor kaže da na neke stvari ne možemo da kontrolišemo.

–  Moje je stanovište hajde da vidimo, da procenimo drugu stranu šta nam govori, da pročitamo i prilagodimo svoje ponašanje ukoliko vidimo da nekome nije dan, a šef nam je, nećemo tada tražiti povišicu, ali ukoliko mu se rodilo dete, što da ne.

Pogledaj takodje

Leskovčanin uhapšen za pokušaj iznude 1000 Evra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su A.S. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *