Početna / DRUŠTVO / Kordinacioni sastanak u vezi akcije „Vojni lekar na selu“
Dionis Restoran

Kordinacioni sastanak u vezi akcije „Vojni lekar na selu“

 

r

U vezi pripreme akcije „Vojni lekar na selu“ koju sprovodi 3. Centar za obuku iz Leskovca u saradnji sa opštinskom upravom opštine Medveđa, danas je održan sastanak oko detaljnije organizacije ove akcije. Sastanku je ispred vojske prisustvovao kapetan Predrag Kostić, ispred opštine Medveđa zamenik predsednika Goran Ivanović i načelnica opštinske uprave Svetlana Todrović, šef kabineta predsednika opštine Medveđa Nikola Andrejević, kao i direktori odnosno predstavnici ustanova, Doma zdravlja, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad.

Akcija „Vojni lekar na selu“ realizovaće se 14. maja u vremenu od 9-14 časova u osnovnoj školi u selu Gazdaru.

Cilj akcije je pružanje lekarske pomoći meštanima sela i jačanje saradnje pripadnika vojske sa ustanovama na teritoriji opštine Medveđa.

U sklopu akcije biće vršen opšti lekarski pregled koji podrazumeva merenje pritiska, šećera u krvi i EKG, kao i stomatološki pregled meštana sela Gazdara i okoline. Vojni veterinar i agronom će se takođe priključiti akciji. Oni će na terenu obilaziti seoska domaćinstva sa stokom i pružati stručne agronomske savete domaćinima sa poljoprivrednim zasadima.

Pogledaj takodje

Leskovčanima predstavljen novi broj Leskovačkog glasnika

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra danas je podeljen novi broj Leskovačkog glasnika. Tim povodom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *