Početna / DRUŠTVO / Kordinacioni sastanak u vezi akcije „Vojni lekar na selu“

Kordinacioni sastanak u vezi akcije „Vojni lekar na selu“

 

r

U vezi pripreme akcije „Vojni lekar na selu“ koju sprovodi 3. Centar za obuku iz Leskovca u saradnji sa opštinskom upravom opštine Medveđa, danas je održan sastanak oko detaljnije organizacije ove akcije. Sastanku je ispred vojske prisustvovao kapetan Predrag Kostić, ispred opštine Medveđa zamenik predsednika Goran Ivanović i načelnica opštinske uprave Svetlana Todrović, šef kabineta predsednika opštine Medveđa Nikola Andrejević, kao i direktori odnosno predstavnici ustanova, Doma zdravlja, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad.

Akcija „Vojni lekar na selu“ realizovaće se 14. maja u vremenu od 9-14 časova u osnovnoj školi u selu Gazdaru.

Cilj akcije je pružanje lekarske pomoći meštanima sela i jačanje saradnje pripadnika vojske sa ustanovama na teritoriji opštine Medveđa.

U sklopu akcije biće vršen opšti lekarski pregled koji podrazumeva merenje pritiska, šećera u krvi i EKG, kao i stomatološki pregled meštana sela Gazdara i okoline. Vojni veterinar i agronom će se takođe priključiti akciji. Oni će na terenu obilaziti seoska domaćinstva sa stokom i pružati stručne agronomske savete domaćinima sa poljoprivrednim zasadima.

Pogledaj takodje

Legalizacija objekata u romskim naseljima u Leskovcu

Sporazumom o saradnji zaključenim između Stalne konverencije gradova i opština, SKGO i Grada Leskovca od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *