Početna / GRADOVI / Leskovac / Održani sedmi protesti “1 od 5 miliona Leskovac”
hotel bell

Održani sedmi protesti “1 od 5 miliona Leskovac”

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra večeras su održani sedmi protesti “1 od 5 miliona Leskovac”.

Jednoglasni zahtev pototpisnika Sporazuma sa narodom je da aktuelni režim ode da bi građanima bilo bolje.

„Posle tri meseca protesta pod nazivom jedan od 5 miliona koji se odvija u više od 90 gradova mi potpisnici Sporazuma sa narodom zahtevamo momentalne ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ane Brnabić, i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković.Tražimo fer izbore i slobodu medija – kažu iz organizacije i najavljuju velike proteste koji se organizuju 13. aprila u Beogradu.

Nezadovoljnim leskovčanima obratio se Borko Stefanović i narodni poslanik Miroslav-Miki Aleksić.

„Danas stojim ovde pred vama i govorim u ponosnom gradu koji se nekada zvao Srpski Mačester, u kome je 25 hiljada ljudi radilo u tekstilnoj industriji, a danas ni petina ne radi. Aktuelna vlast neće da vam kaže da smo najgori u regionu, da je industrijska proizvodnja pala 6,5 %, neće da vam kaže da nigde život nije ovako jeftin kao kod nas, a sve to zahvaljujući njima koji nose sve službe u unutrašnjem džepu skupocenog sakoa. Mudriji smo sada nego što smo u bili u prethodnim godinama vladavine ove paklene vlasti, i danas u Leskovcu ja vama kažem da nema odustajanja, i da se svi zajedno ujedinimo 13. aprila u Beogradu, kada će se videti naša snaga.Idemo zajedno u istom frontu do konačne pobede, do promene sistema a ne vlasti – kazao je Stefanović.

Narodni poslanik Miroslav Aleksić je iskoristio priliku da kaže da je dosta ćutanja i da je vreme da se počisti Srbija od taloga i prašine koja se u nju nagomilala.

„Srbija je naša kuća i moramo je počistiti od taloga i prašine koja se u nju nagomilala.Ne čekajte da drugi to urade umesto vas!Daće i oni ostavku kao Jutka i Simonović, jer niko nije mogao da pobedi svoj narod – rekao je ovom prilikom Aleksić.

Zahtevi sa prethodnih protesta su ostali isti, a naredno okupljanje zakazano je za sledeći petak 22. mart 2019. godine.

Pogledaj takodje

Bitku sa Koronom u Covid bolnici izgubila još jedna Leskovčanka, na kiseoniku 133, na respiratorima 5 pacijenata

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa preminula je jedna pacijentkinja iz Leskovca, a …

Jedan komentar

  1. Zasto maltretirate gradjane, nije to jedan dan, zar ne vidite da nastaju guzve u saobracaju zbog vasih protesta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *