Početna / DRUŠTVO / ANALIZA PLANA ODBRANE: Zahvalnica Ministarstva odbrane Gradu Leskovcu

ANALIZA PLANA ODBRANE: Zahvalnica Ministarstva odbrane Gradu Leskovcu

Godišnja analiza realizacije planiranja priprema za odbranu u 2018. godini, kojom je rukovodio načelnik Uprave za obaveze odbrane Ministarstva odbrane pukovnik Dragan Кotarlić, održana je danas u Domu Garde na Topčideru.

Učesnici su analizirali realizaciju poslova planiranja odbrane u proteklom periodu, stepen izrađenosti, usaglašenosti i broj odobrenih planova odbrane, u skladu s „Planom odbrane Republike Srbije“ i definisali zadatke za rad u 2019. godini.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković istakao je da to ministarstvo, odnosno Uprava za obaveze odbrane kao nosilac poslova koordinacije odbrambenih priprema na nivou Republike, zajedno sa subjektima sistema odbrane, ulaže napore da u potpunosti sprovede decentralizovani princip planiranja priprema za odbranu i pomogne svima da planska dokumenta izrade kvalitetno, čime se obezbeđuje nesmetano funkcionisanje zemlje u vanrednom i ratnom stanju.

Državni sekretar Živković uručio je zahvalnice za uspešnu saradnju sa Ministarstvom odbrane, između ostalih, i Gradu Leskovcu. Zahvalnicu je preuzeo gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Podsetimo. Grad Leskovac je prvi u Srbiji uskladio svoj Plan odbrane sa Planom Republike Srbije. Sa usklađivanjem plana započeto je 2016. godine, nacrt je završen tri meseca pre roka i od strane Ministarstva odbrane odobren je 1.11.2016. godine.

Pogledaj takodje

Od sledeće školske godine na snazi novi pravilnik o ocenjivanju đaka

Novi pravilnik o ocenjivanju počeće da se primenjuje od sledeće školske godine a njime se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *