Home / DRUŠTVO / ODBRANA SLOBODE: Pokazana vojna i policijska snaga Srbije
hotel bell

ODBRANA SLOBODE: Pokazana vojna i policijska snaga Srbije

U Nišu je danas održana vojna parada pod nazivom „Odbrana slobode“ u kojoj je Srbija pokazala svoju vojnu i policijsku snagu.

U prikazu je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica.

Ovoj manifestaciji prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio vojnicima i policajcima da je Srbija ponosna na njihov trud, marljivost i obučenost.

„Veliko vam hvala za ovaj veličanstveni dan. Na impresivan način obeležili smo Dan pobede nad fašizmom i pokazali još jednom kako vraćamo dug onima koji su stvorili slobodu. Srbija je slobodna zemlja i neće nikome dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena“, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Program prikaza počeo je intoniranjem himne „Bože pravde“, obuhvatio je svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор