NPS: Lanac državnih apoteka u postupku privatizacije, sa njima i čuvena i nekada jedina dežurna apoteka Hipokrat.

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije u Leskovcu reagovao je saopštenjem na najavu prodaje apoteke Hipokrat.

“Državna apotekarska ustanova Leskovac polako ali sigurno odlazi u privatno vlasništvo. Pored apoteke u Vučju, i ostalih objekata ove ustanove, odlazi u privatno vlasništvo i čuvena i nekada jedina dežurna apoteka Hipokrat.

Nov Zakon o poklonu iz 2019.te god. sa sobom je doneo legalizaciju korupcije nazvanu poklon ili čast lekara u iznosu od 462 evra. Hipokratovom zakletvom lekari se obavezuju da će lečiti besplatno. Sa malverzacijama se nastavlja i u vezi Apotekarske ustanove Leskovac. Sudbina ove ustanove se znala i pre konstitutivne sednice Grada Leskovca održane 5.2.2024.g. Planirano je da se na toj sednici, na kojoj je između ostalog trebalo izabrati i Gradonačelnika Leskovca, odredi dalji protokol postupanja sa Apotekom Hipokrat i ostalim objektima poput apoteke u Vučju, koje pripadaju Apotekarskoj ustanovi Leskovac.
Odavno se spekuliše po javnosti kakvu sudbinu čeka lanac objekata koji nisu prodati a spadaju u državno vlasništvo Grada Leskovca. Apotekarska ustanova ne posluje zvanično već propada zatvorena. Nekada sinonim Grada Leskovca za apoteku, danas prazni svetionik, apoteka Hipokrat stoji uz Dom Zdravlja Leskovac prazna i napuštena čekajući svoju sudbinu. U zgradi državne bolnice Leskovac koja je u “sizifovoj” restauraciji, posluje privatna apoteka Džunić, koja je preuzela ulogu Hipokrat apoteke. Kako je u kriznom periodu poslovanja čuvene leskovačke apoteke Hipokrat misteriozno uskočio lanac apoteka Džunić, koji već posluje sa privatnim resursima na državnom terenu postavnja se pitanje sudbine apoteke Hipokrat a kasnije možda i bolnice! Dok se sprema prodaja inventara Hipokrat apoteke za neke lokalne “tajkune”, podsetimo se da “Hipokrat” bio poznat po izradi magistralnih i galenskih lekova po receptu lekara, pojedinačno za svakog pacijenta. Nezaboravna po svom imenu i funkciji a sada u rukama leskovačke vladajuće koalicije koja vredno i ubrzano radi na donošenju odluka u svoju korist potpisivanjem dokumenta o saglasnosti prodaje inventara 23.1.2024., Hipokrat odlazi u zaborav.
Sudbina apoteka znaće se marta meseca ove godine kako stoji i u dokumentaciji dostupnoj za javnost. Na osnovu svega navedenog mi u Srbiji smo odavno rekli “Zbogom Hipokrate” i njegovoj zakletvi.” – saopštava Gradski odbora Nardonog pokreta Srbije Leskovac.

Check Also

POKLON ZA SVE PUNOLETNE GRAĐANE: Prijavite se na OVOM LINKU i preuzmite 6.000 dinara!

Na jednom mestu, svi punoletni građani Srbije mogu preuzeti novac u bilo kom trenutku i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *