Nagrađeni sportisti – Nina Stanisavljević i Milan Mihajlović proglašeni za najbolje

Da je Leskovac grad po meri sportista govori i današnja podela nagrada najuspešnijim sportistima, koja je upriličena u Svečanoj sali grada Leskovca.

Nagrade je već po ustaljenoj tradiciji uručio predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović koji je ovom prilikom istakao da je Leskovac postao pravi rasadnik sportskih talenata, da grad Leskovac to prepoznaje i upravo iz tog razloga ulaže značajna sredstva iz budžeta za sport.

“Finansijska podrška koju pružamo sportskim klubovima i organizacijama iz godine u godinu se povećava. Od skromnih 18 miliona dinara, koliko je projektovano 2012. godine, ali ne i isplaćeno, isplaćeno je bilo oko 15 miliona, u ovoj godini sportski klubovi su podržani sa 125 miliona dinara, rebalansom povećano na 150 miliona dinara, a već naredne godine taj iznos će se povećati na rekordnih 175 miliona. Za funcionisanje SRC Dubočica za narednu godinu opredelili smo još 147 miliona dinara, što je takođe za ovu oblast – kazao je Cvetanović, citirajući kao zaključak čuvenog Nelsona Mendelu koji je rekao”Sport ima sposobnost da promeni svet, moć da inspiriše i iznad svega, da ujedini ljude na način na koji malo šta drugo može. Sport govori univerzalnim jezikom i svojom snagom menja živote mladih, pre svega, ali i svih nas zajedno.“

Trener Odbojkaškog kluba “Dubočica” , Marjan Nikolić koji je dobio priznanje za najboljeg trenera, istakao je da je podrška koju grad pruža izuzetno značajna, i bez nje svi klubovi ne bi bili tu gde jesu.

“Mi smo u OK “Dubočica” od najnižeg ranga došli do ranga Super lige. Borićemo se i dalje kao i do sada i želim gradu Leskovcu i gradonačelniku da i dalje razvijaju i jačaju naš grad finansijski i privredno i da i dalje podržavaju sport. Ovom prilikom bih pozvao i privrednike i društveno odgovorne kompanije da i oni ulažu u sport. Na kraju bih se zahvalio i svojoj porodici, imao sam malo prilika do sada da se i njima zahvalim – kazao je Nikolić.

Milan Mihajlović, džudista i najbolji sportista grada Leskovca za 2023. godinu,kazao je da zahvaljujući gradu leskovački džudisti imaju fenomenalne uslove za treniranje.

„Ove godine najveći rezultat bio je „Seniorski Evropski Kup“ Dubrovnik, osvojio sam bronzanu medalju za reprezentaciju Srbije. Želim da se zahvalim još jednom svima, najpre gradonačelniku, gradu Leskovcu. Posebna zahvalnost gradonačelniku što nam je omogućena sala za trening i fenomenalni uslovi za treninge. Još jednom hvala svima i želim vam srećne praznike.“

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je predsednik RK Dubočica 54 Srbislav Nešić, za najbolji klub u ovoj godini izabran je GFK Dubočica, dok je najbolja sportistkinja Nina Stanisaljević, plivačica, a najbolji sportista grada Milan Mihajlović, džudista.

Check Also

Muzika za violu kroz vekove u četvrtak u Svečanoj sali grada Leskovca

U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra u četvrtak, 18. aprila 2024. godine u 19 časova u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *