Ministarka Mihajlović obišla radove na Koridoru 10 i krajem aprila probijeni tunel Predejane

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na južnom kraku Koridora 10.

Mihajlovićeve je obišla radove na deonici auto-puta Caričina Dolina – Vladičin Han i tunel Predejane. Na tunelu Predajane koji je dugačak 1.085 metara radilo je oko 190 domaćih radnika. Tunel  je probijen 20. aprila, ali je ministarka izjavila da nije htela tada da obilazi gradilište pošto je bila u jeku predizborna kampanja.

Zorana Mihajlović je najavila da će do kraja juna biti probijen i najduži tunel Manojle od 1,8 kilometara, a da je na Koridoru 10 ostalo da se završe još dve deonice ukupne dužine 34 kilometara.

Ministarka je najavila da će deonica auto-puta kroz Grdeličku klisuru biri završena u prvom kvartalu 2017. godine, a da će ostale deonice biti završene do kraja ove godine.

Direktor Koridora 10 Dmitar Djurović rekao je novinarima da će tunel Predejane imati najmoderniju opremu, a da je u tunelu Manojle ostalo da se probije još 180 metara. On je dodao da je deonica auto-puta od Grdelie do Vladičinog Hana izuzetno teška i da će zajedno sa pristupnim putevima na njoj biti ukupno 108 mostova.

Ana Jovanović / S. S.

Check Also

Počela isplata redovne novčane naknade nezaposlenima za april

Exif_JPEG_420 Danas je počela isplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima za april 2024. godine. “Nacionalna …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *