Početna / DOGAĐAJI / Ministar kulture Vladan Vukosavljević posetio Narodnu biblioteku „Radoje Domanović“ u Leskovcu
hotel bell

Ministar kulture Vladan Vukosavljević posetio Narodnu biblioteku „Radoje Domanović“ u Leskovcu

Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, danas su posetili institucije kulture u našem gradu.

Prilikom posete Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ ministar se upoznao i sa istorijom biblioteke. Prema navođenju direktorke Vesne Ilić Leskovčani su ljubitelji knjige, najviše se čita beletristika: Koeljo, Markes, Bakman, ali i klasici. Verni čitaoci rado provode svoje vreme u biblioteci, a tome doprinose i razne radionice u organizaciji ove ustanove. Prate se novi trendovi, promovišu se sva naučno-tehnička dostignuća, mikrobitovi, dobijena je elektronska učionica itd. Kako zaposleni navode, što se odeljenja za strane jezike tiče dolaze osnovci, studenti i profesori koji najviše čitaju britansku i angloameričku književnost. Bogaćenju fonda svakako će doprineti kapitalno izdanje „Srpska književnost o velikom ratu“, poklon ministra ovoj ustanovi.

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ se prostire na 780 metara kvadratnih, ima 35 zaposlenih u pet ogranaka, a ono što nedostaje ovoj instituciji jesu nove police kao i veći prostor, što je naišlo na razumevanje ministra koji je izrazio želju da se u saradnji sa Lokalnom samoupravom izradi projekat na osnovu kojeg se može rešiti ovaj dugogodišnji problem. Jer, kako je ministar naveo, bibiotekari rade „tihu, veliku misiju za ovo društvo“, gaje čitalačku kulturu, zato možda i jesu njen najbolji deo.

Pogledaj takodje

Sutra isplata posebne novčane naknade za mesec mart

NSZ filijala Leskovac obaveštava svoje korisnike da će sutra krenuti sa isplatom posebne novčane naknade. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *