Početna / DOGAĐAJI / Ministar kulture Vukosavljević posetio Narodni muzej u Leskovcu
hotel bell

Ministar kulture Vukosavljević posetio Narodni muzej u Leskovcu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević u pratnji svojih saradnika i gradonačelnika Leskovca obišao je danas Narodni muzej u Leskovcu.

Direktorka muzeja Mira Ninošević upoznala je ministra sa novom stalnom postavkom Narodnog muzeja „Vremeplov leskovačkog kraja“ nakon čega su zajednički obišli i prostor u kome je planirana 3. faza postavke – „Vremeplov leskovačkog kraja – Leskovac, srpski Mančester.“ Ova faza stalne postavke će prikazati razvoj Leskovca od kasabe do modernog evropskog grada i ovom pričom će se zaokružiti celina i ispričati priča o istoriji naših krajeva, koja se ministru Vukosavljeviću veoma dopala i čije otvaranje očekujemo marta naredne godine.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević bio je u prilici da se upozna i sa stalnom postavkom „Dodirni prošlost“ koja je namenjena slepim i slabovidim licima koja je jedinstvena u Srbiji, dok ga je direktorka Ninošević upoznala i sa izložbom „Moravci i Francuzi – braća po oružju“ koja je bila prikazana u Kulturno-informativnom centru u Parizu, a pomenula je i veliku izložbu „Ratni put Moravske divizije 1914-1918“ koja je bila izložena u galeriji RTS-a.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *