Početna / DOGAĐAJI / Novo vozilo Ford Rendžer za Vatrogasce – Spasioce
hotel bell

Novo vozilo Ford Rendžer za Vatrogasce – Spasioce

Novo vozilo ford rendžer 4×4 svečano je predato Vatrogasno-spasilačkom odeljenju u Vlasotincu. Predsednik opštine Zoran Todorović uručio je ključeve načelniku Odeljenja za vanredne situacije Ivici Ranđeloviću. Vozilo je nabavljeno od namenskih sredstava koja opština delom ubire od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na svojoj teritoriji.

„Od te sume 30% ide opštini, a 70 % republici. Opet, od tih 30%, zakonska obaveza je da se 50% da za opremanje policijske stanice i vatrogasnog odeljenja, a  50% za poboljšanje infrastrukture i poboljšanje bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine. Vatrogasci su bitan činilac u našoj opštini i naše je da im pomognemo kako bi što brže mogli da reaguju kad ima potrebe – rekao je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

Osim vozila, iz namenskih sredstava je obezbeđena i druga oprema, urađena nadstrešnica za kamion, nabavljene mlaznice i prsluci, a ove godine će, najavio je Todorović, biti urađen projekat za rekonstrukciju objekta u kome je smešteno vatrogasno odeljenje i koji je vlasništvo opštine Vlasotince. Predaji vozila prisustvovao je zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Vlada Plemić, koji je naglasio da je vlasotinačka opština stala u red retkih koje na ovaj način sarađuju sa vatrogasno-spasilačkim odeljenjima i jedinicama.

„Blizina autoputa i tunela uticaće na brzinu intervenisanja. Ovo je ozbiljno vozilo, pokušaćemo da ga dodatno opremimo kako bi moglo da se koristi za veći broj interevencija. Ovo ulaganje će sigurno uticati na povećanje stepena bezbednosti  i brzine prilikom interevencije – rekao je Plemić.

On je dodao da je u poslednje tri godine došlo do drastičnog povećanja broja interevencija. U ovom kvartalu ima, kako je rekao, 50 interevencija  više u odnosu na isti kvartal prošle godine kada ih je bilo 78.

Pogledaj takodje

U Domu kulture Roma počela masovna vakcinacija

U Domu kulture Roma u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i Opštom bolnicom Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *