hotel bell

Ministar Aleksandar Martinović u Medveđi: Stipendije za srednjoškolce iz tri opštine sa juga Srbije

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Aleksandar Martinović dodelio je danas u Medveđi ugovore o stipendijama učenicima srednje škole.

Martinović je ukazao na to da Vlada Srbije nastavlja da ulaže u obrazovanje mladih, jer je to najbolja investicija za budućnost zemlje, pri čemu se posebno vodi briga o omladini koja živi na jugu naše zemlje.

Ministar je izrazio čvrsto uverenje u to da će oni stečena znanja primeniti u opštini u kojoj su se rodili i školovali, odnosno da će nastaviti da žive i rade u svojim mestima.

Srbiji su potrebni talentovani i istrajni mladi ljudi koji vole svoju zemlju, a obaveza države je da im pomogne da razviju svoje pune potencijale, istakao je Martinović.

Za stipendije srednjoškolaca iz tri opštine na jugu Srbije za ovu godinu u budžetu Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa izdvojeno je više od 6,5 miliona dinara.

Za Bujanovac su opredeljena novčana sredstva za tu namenu u iznosu od više od 2,7 miliona dinara, za Preševo 2,5 miliona dinara, a za Medveđu 1,3 miliona dinara.

U Medveđi stipendije je dobilo 55 učenika, u Preševu će ugovore o stipendijama dobiti njih 105, a u Bujanovcu 114.

Mesečni iznos stipendije iznosi 6.000 dinara i isplaćuje se za septembar, oktobar, novembar i decembar u ovoj godini, dok je Služba Koordinacionog tela u okviru budžeta za narednu godinu predvidela sredstva za ove svrhe kako bi se nastavila isplata do kraja školske 2023/24. godine. 

Martinović je prilikom posete opštini Medveđa, obišao i novoasfaltiranu deonicu puta Maćedonce – Retkocer, čiju rekonstrukciju je finansirala Služba Koordinacionog tela u iznosu od 7,5 miliona dinara.

Check Also

Blagi pad: Nove cena goriva na pumpama!

Na pumpama širom Srbije, vozači će primetiti nove cene goriva koje su stupile na snagu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *