hotel bell

Manifestacija “Evo ruka prijatelju” u Domu penzionera u Leskovcu

U leskovačkom Domu penzionera, danas je održana tradicionalna manifestacija ”Evo ruke prijatelju”.

 

To je treće po redu druženje najstarijih žitelja Leskovca, sa vršnjacima iz Smederevske Palanke, Kuršumlije, Knjaževca, Svrljiga, Žitorađe i Niša.

Pozdravljajući domaćina, Udruženje penzionera u Leskovcu i goste, gradonačelnik Goran Cvetanović, izrazio je zahvalnost svim penzionerima, koji su svojim radom, odricanjem i samopregornošću, izgradili Leskovac i sačuvali ga za svoje potomke. Zbog toga ih ovaj grad ne sme i neće zaboraviti, istakao je Cvetanović:

– Veliki deo tereta državnih reformi, vi ste preuzeli na sebe, pokazujući veliko razumevanje za neophodnost sprovođenja takve politike, zarad boljeg sutra svih, a posebno vaše dece. Uprkos svakodnevnim problemima, a neki od vas,znam, ne žive nimalo lako, sačuvali ste vedar duh i volju da se okupljate i družite i sa svojim prijateljima iz ostatka Srbije održavate neraskidive veze. Time ste još jednom dokazali da mi mlađi treba da sledimo vaš primer.

Lokalna samouprava Leskovca je u penzionerima uvek videla iskrene građane i prijatelje, pa je u skladu sa tim odlučivala i odlučivaće da, kad god je to moguće, pomogne vašim udruženjima i organizacijama. Na sutrašnjoj sednici Gradskog veća, na kojoj će biti doneta odluka o usmerenju još sedam miliona dinara ka potrebama najstarijih sugrađana.

Predsednica Kluba prijateljstva i idejni tvorac manifestacije ”Evo ruke prijatelju”, Miroslava Dobrenović je istakla da osim druženja, ovakve aktivnosti doprinose širenju vidika, znanja i veština. Ona je pozvala sva udruženja penzionera da se priključe i na taj način obogate svoje slobodno vreme i steknu nove prijatelje.
Domaćini su se danas predstavili kazivanjem odlomaka iz knjige ”Leskovačke zavrzlame i čarlame”, autora Dobrivoja Kapisazovića, a gosti pesmom i igrom iz svog zavičaja.

Suzana Stojiljković

Check Also

Nastavlja se ugradnja grebanog asfalta na putu Gunjetina – Komarica

U vlasotinačkoj opštini nastavlja se ugradnja grebanog asfalta. Radovi u dužini od 4,8 km trenutno …

Оставите одговор