hotel bell

SDS Leskovac: Izadjite na izbore, imate za koga da glasate

Član predsedništva Socijaldemokratske stranke Nebojša Cakić pozvao je gradjane da izadju na izbore jer “imaju za koga da glasaju”.

Miting Srpske napredne stranke očigledno nije mogao da okupi dovoljan broj Leskovčana, pa su ”naprednjaci” morali da angažuju svoje članove i simpatizere iz ostatka Srbije. I ukoliko je to njihov problem, a jeste, problem svih nas je što je na organizaciju ovakvvog stranačkog promovisanja utrošeno 1oo hiljada evra, rekao je na današnjoj pres konferenciji Nebošja Cakić, član predsedništva Socijaldemokratske stranke, zaključujući da izgleda mere štednje važe za sve, osim za vladajuću stranku.

Govoreći o predizbornoj kampanji, Cakić je naglasio da često u anketama aktivisti SDS-a nailaze na odgovor ”Nemam za koga da glasam”, pa je sugrađanima poručio da obrate pažnju na listu ove stranke:

– Prema istim anketama sve se manje ljudi izjašnjava za podršku SNS-u, jer se na njenoj listi uglavnom nalaze isti ljudi. Preko 6o procenata naše liste čine kandidati koji se do sada nisu bavili politikom. Na njoj su i LDP, SPO, Pokreti ”Levica” i ”Dosta je bilo”, a posebno nam je drago da uz sebe imamo i nestranačke ličnosti, koje su u ovoj listi prepoznale potencijal za promene.

One se moraju dogoditi, jer ako se nastavi ovako, Leskovac će uskoro ostati pust grad, pošto je sve više mladih obrazovanih njudi, koje se odlučuju da život i karijeru grade negde drugde.

Od Petooktobarskog prevrata do danas, u Leskovcu je jedino lokalna vlast u periodu od 2ooo-2oo2 godine bila u pravom smislu domaćinska, sve ostalo su bile garniture koje su zapošljavale, trošile i zbrinjavale sopstvene kadrove.

– Za poslednje četiri godine, kroz budžet grada Leskovca je prošlo 1oo miliona evra, a da nijedna značajna investicija njime nije izgrađena, niti je životni standard građana unapređen ni za jedan stepen- naglasio je Nebojša Cakić. Aktuelna vlast po drugi put za svog mandata otvara Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, koje nije ni osmislila, niti obezbedila sredstva, niti započela. Jedino što im je pošlo za rukom jeste da njihovi kadrovi upropaste kolektor, a zna se da je on ključan preduslov za funkcionisanje čitavog Postrojenja.

Cakić je izrazio zadovoljstvo i što je centrala Socijaldemokratske stranke, posebnu pažnju poklonila jugu, sa kojeg je na izbornoj listi za poslanike osmoro kandidata iz Jablaničkog okruga, odnosno šest iz Leskovca.

Suzana Stojiljković

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *