“Mali” i “veliki” maturanti sa teritorije opštine Vlasotince dobiće za proslavu drugarskih i maturskih večeri od 3 do 4 hiljade dinara

„Mali“ i „veliki“ maturanti, koji pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji opštine Vlasotince, od ove školske godine dobijaće jednokratni novčani iznos za proslavu drugarskih i maturskih večeri.

To važi i za učenike koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Vlasotince, a pohađaju srednje škole u drugim opštinama ili gradovima, kao i za one učenike koji dolaze iz drugih opština i gradova, a pohađaju srednje škole u Vlasotincu.

Maturanti koji završavaju četvrti razred osnovne škole dobiće po 3000 dinara, oni koji završavaju osmi razred po 3500, a učenici završnih godina srednje škole po 4000 dinara.

Za učenike koji pohađaju škole sa sedištem u vlasotinačkoj opštini, podatke će dostaviti škole, uz poštovanje zakonskih procedura i oni nemaju obavezu da se jave na javni poziv.

A učenici koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Vlasotince, a pohađaju škole van ove teritorije, treba da se jave na javni poziv, koji je raspisan juče i traje do 29.maja. Detalji poziva nalaze se na sajtu opštine, na linku https://vlasotince.rs/javni-poziv-za-dodelu-jednokratnog-novcanog-iznosa-za-djake-maturante-za-proslavu-maturske-veceri/

Sredstva za osnovce i maloletne srednjoškolce biće prebačena na račune roditelja, a za punoletne maturante na tekuće račune đaka ili roditelja (ukoliko đaci nemaju otvorene račune).

Check Also

Malena Una pomaže svojoj mami da što pre ozdravi: Veliki odziv Leskovčana za pomoć Mariji Petronijević i danas

Juče kao i danas u Leskovcu je održana akcija davanja uzoraka krvi za Mariju Petronijević, …