Početna / EKONOMIJA / Leskovački trafikanti najavljuju proteste ispred Vlade Srbije

Leskovački trafikanti najavljuju proteste ispred Vlade Srbije

Vlasnici trafika u Leskovcu  uredno izmiruju obaveze prema državi i gradu i postupaju u skladu sa dogovorom postignutim sa predstavnicima Vlade, ali su i dalje tretirani kao ljudi drugog reda, bez prava na rad i život, poručeno je sa današnje konferencije za novinare koja je održana u prostorijama Gradskog odbora Demokratske stranke.

Rešenje može da se nadje, ukoliko to lokalna samouprava želi, kažu “trafikanti“.

O koje smo se to rokove trajanja ogrešili i ko ih je postavio, odredivši odoka da smo dovoljno radili, pitaju se vlasnici 15-ak preostalih trafika u gradu Leskovcu, zatraživši od lokalne vlasti da im omogući minimum onoga oko čega je dogovor već postignut.

– Podsećam gradsku vlast na dogovor u Vladi Srbije, a kasnije i u Skupštini grada, 3o.12.2o14. godine, da možemo neometano da radimo, uz izmirenje svih obaveza prema gradu i državi, što i činimo. Gde smo pogrešili i ko je prekršio dogovor, zapitala je u ime kolega, predsednica Udruženja trafikanata, Ljiljana Stojanović.

– Nismo reagovali kada su uklanjane trafike onih koji nisu plaćali, jer mislimo da svako mora da se drži date reči. Dogovoreno je da nastavimo da radimo i da novih licitacija neće biti, sve dok uredno plaćamo sve obaveze. Šta se u medjuvremenu dogodilo, ne znam, ali znam da ćemo na licitaciji, biti u neravnopravnom položaju u odnosu na pojedine moćnike i tajkune i izgubiti mogućnost da, na legalan način, zaradjujemo za život svojih porodica.

Stojanovićeva naglašava da je, od više od 60 trafika, danas u funkciji 15-ak, u vlasništvu fizičkih lica, a da su svi ostali vlasništvo firme “Moj kiosk“.

– Evo, kod mosta u centru grada su sklonjene trafike, naravno uz pristanak vlasnika, a ostala je da radi trafika “Moj kiosk“. Svaka čast, ali mislim da i mi kao gradjani ovog grada, imamo pravo da radimo i zaradimo svoje parče hleba. Razlog zbog koga se trafike uklanjaju, a podsetiću da je to zbog činjenice da u objektima ne rade vlasnici, već zakupci, takodje, ne stoji. U najvećem broju slučajeva, trafike koriste vlasnici, koji nisu uspeli da prenesu pravo korišćenja gradskog gradjevinskog zemljišta, na svoje ime.

Ljiljana Stojanović apeluje na gradsku vlast da ne raspisuje licitaciju za sve, za tu namenu, predvidjene gradske parcele, već da se ponude samo lokacije sa kojih su trafike uklonjene, a da postojeći objekti, u skladu sa dogovorom, nastave nesmetano da rade. U suprotnom, na licitaciji nemamo nikakve šanse da zadržimo svoje kioske i u njima zaradjujemo za život, navodi ona, dodajući da će, ukoliko se nadležni ogluše o ove apele, vlasnici trafika, sa svojim porodicama, započeti protest ispred Vlade Srbije, od koga neće odustati, dok njihovi problemi ne budu rešeni.

S. Ć.

Pogledaj takodje

Leskovčani dobili priliku za pokretanje sopstvenog biznisa

U Svečanoj sali grada Leskovca danas su uručeni ugovori o subvencijama za samozapošljavanje. Ukupno 5 …

Jedan komentar

  1. Mesto odrzavanja konferencije dovoljno govori o cemu se tu zapravo radi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *