hotel bell

Leskovački tenseri Državni prvaci Srbije

Teniski klub “Šumice” iz Leskovca na upravo završenom Ekipnom državnom prvenstvu Srbije u tenisu osvojio je titulu ekipni Državni prvak Srbije. Da ovu titulu izbore uspeli su Pavle Stojiljković, Vuk Pantić, Filip Djokić i Ilija Ilić, sa trenerom Petrom Stojiljkovićem.

Finalni deo turnira se odigrao u Subotici (teniski klub Spartak ),u polufinalu leskovački klub pobedio je Košutnjak iz Beograda ,u finalu je savladan domaćin Spartak (konacnim rezultatom 3 1),Pavle je i u polufinalu i finalu dobio singl mečeve i doneo bitne bodove za klub.

“Ponosom sam na svoje dečake ,prikazali su izuzetnu požrtvovanost,energiju,motivaciju i umeće na mečevima,svaki put su ispoštovali igru koju smo pripremali dan pre za protivnike,možda i najdraža titula do sada meni kao treneru ,pored svih singl rezultata koje je postigao Pavle ove godine – kazao je Petar Stojiljković ,trener TK Sumice.

Inače Pavle Stojiljković je pre nedelju dana osvojio medjunarodni turnir u Skoplju do 14 godina,Tennis Europe U 14,dobivši u polufinalu amerikanca Eliota Amowoyija ( člana čuvene Muratoglu akademije)u 3. Seta ,da bi u finalu savladao Kenijca Zayan Viranija(člana poznate svetske akademije u Španiji Emilio Sancez),osvojivši ovaj turnir Pavle je trenutno 12. plasirani na listi dečaka iz Evrope do 13 godina(kako su na listi u prvih 10 igrača,3 amerikanca ,Pavle je u najboljih 10 u Evropi)…

“Radili smo veoma naporno cele sezone ,trenirali,putovali dosta,na kraju ,sezonu uskoro završavamo mogu reci izuzetno uspešno i u Srbiji i u Evropi,kod Pavla postoji mnogo prostora za još veći napredak ,sto me izuzetno hrabri i raduje za sledeću godinu,hvala svim ljudima koji podržavaju i prate Pavla. Zahvalan sam gradu Leskovcu na konstantnoj podršci koju imamo iz godine u godinu i nadam se još boljoj saradnji u narednim godinama,jer nam je svakako neophodna – istakao je Petar Stojiljković.

Check Also

U Leskovac stiglo 200 novih kontejnera, sledeće godine 3.500 kanti i nova vozila

Kompanija PWW nabavila je 200 novih kontejnera vrednih 88.800 evra čije je postavljanje po gradskim …

Оставите одговор