hotel bell

Napravi KORAK bliže Zdravlju: U subotu u Leskovcu Dan pešačenja

Planinarski savez Srbije i Planinarsko skijaški klub ,,Kukavica” Leskovac u subotu 23. septembra 2023.god. sa početkom u 08.00 časova organizuju svoju tradicionalnu akciju pod nazivom ,,Dan pešačenja – Korak bliže zdravlju”.

Okupljanje učesnika akcije je u parku „9. Jugovića“.

Manifestacija i kampanja ,,Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paraleno gotovo u celoj Srbiji. Prethodnih godina akcija je okupila preko 13.000 ljudi u 72 grada i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi.

I ovogodišnja akcija je antipandemijskog karaktera a realizovaće se uz pridržavanje svih propisanih mera vezanih za suzbijanje pandemije. Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezanih za prirodu, kao najbolje preventive!

“Želimo da uputimo poziv javnosti Srbije da se dog dana pokrene i napravi KORAK BLIŽE ZDRAVLjU, i apsolutno je nebitno da li se prepešači 100 metara ili cela predviđena staza. U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših sugrađana, a posebno u borbi za jačanje imuniteta! ,,Dan pešačenja” je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost kretanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog načina života koji utiče na
psihofizičko zdravlje i imunitet – navode iz PSK Kukavica.


„Staza zdravlja“ na brdu Hisar, koju uređuje i održava PSK „Kukavica“ Leskovac je idealna za šetnju i rekreaciju. Staza kreće iz parka „9. Jugovića“ a završava u Spomen parku podno crkve Sv. Ilije. Staza pruža divan pogled na sam Grad Leskovac ali i na okolne planine.
Program akcije:
Okupljanje učesnika od 08.00 do 08.30 časova u parku „9. Jugovića“
08.30 – Polazak na pešačenje iz parka, putem i stazom do TV predajnika i izletišta. Pauza za zajedničko fotografisanje. Staza dalje vodi do najviše kote brda Hisar 341mnv. Pauza za fotografisanje. Nakon pauze, polako krećemo da se spuštamo do raskrsnice zvane „Toma Taksa“ i dalje pored rezervoara za vodu. Prolazi se pored kapije crkve Sv. Ilije i stepeništem se spušta do Spomen parka. Zajedničko
fotografisanje i odmor.
Do 13.00 časova – završetak akcije

Odeću i obuću prilagoditi vremenskim prilikama.

Check Also

Kompletno uređenje i asfaltiranje ulice Milutina Smiljkovića u Donjem Stopanju

Nakon vodovodne mreže koja je izgrađena prošle, ulica Milutina Smiljković u Donjem Stopanju kompletno je …

Оставите одговор