hotel bell

Leskovački narodnjaci o ekologiji, fontanama, trotoarima i poskupljenjima

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke, Jovica Stanković, komentarišući najavljenu gradnju fabrike ambalaže u neposrednoj blizini arterskih bunara, zapitao je nadležne zašto su izdali lokacijsku dozvolu, ako su znali da bi to moglo biti opasno po zdravlje građana i životnu sredinu

Na zahtev Preduzeća ”Hempro”, Odeljenje za zaštitu životne sredine je odgovorilo negativno i organizovalo javnu raspravu još pre godinu dana, ali je, prkos nizu primedbi, Ministarstvo za ekologiju dalo zeleno svetlo za izgradnju fabrike, podsetio je Stanković:

– Pitamo se zašto su sve primedbe odbijene i zašto je data lokacijska dozvola. Šta možemo sada da uradimo? Da sa građanima zajedno branimo početak gradnje. Pritom za izostanak reakcije ne krivim samo vlast, već i opoziciju. Drago mi je što je gradonačelnik obećao da će pokušati da spreči izgradnju, nisam siguran da će u tome uspeti, ali mi ćemo se pridružiti borbi.

Stanković je komentarisao i iskopavanja po gradu, sa primedbom da deo trotoara nakon završenih radova nije vraćen u prvobitno stanje i pitanjem: da li je tačno da će grad za njihovu sanaciju raspisati tender:

– Više od milion evra, koliko bi koštala izgradnja dve najavljene fontane, treba uložiti u sanaciju trotoara, koji su u katastrofalnom stanju. Juče je jedna gospođa pala ispred pijace na Niškoj ulici, jer joj je noga zapala u pukotinu na trotoaru. Za pomenuti novac može se rekonstruisati na desetine kilometara trotoara, jer nam fontane nisu neophodne, ali kvalitetne pešačke površine jesu.

Potpredsednik Gradskog odbora, Dragan Stošić, govorio je poskupljenjima, inflaciji i kupovnoj moći.

– Sve je poskupelo: od brašna i ulja, do mesa, ogrevnog drveta, peleta, komunalnih usluga. Potrošačka korpa je 42, a minimalna zarada 37.000 dinara. Na sednici našeg glavnog odbora, usvojen je Program mera za dostupnost hrane, ekonomsku sigurnost i energetsku stabilnost. Najvažnije mere su: ukinuti akcize na dizel gorivo poljoprivredi, dozvoliti izvoz tržnih viškova robe koju imamo više nego što nam treba, zabraniti izvor energenata, smanjiti stopu PDV-a na osnovne životne namirnice, povećati minimalne zarade, a povećati porez na luksuz.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *