hotel bell

Leskovački Gepardi pokorili Tursku

Leskovački ragbi klub “Gepardi” iz Turske je došao sa još jednom pobedom, za kraj sezone.

“Drugo inostrano putovanje našeg kluba ove godine nas je navelo put Turske. Iako planirano neko vreme ovaj put se desio u savršenom momentu kao završetak takmičarske sezone na Balkanu. Naš protivnik minulog vikenda je bio šampion Turske klub Bilgi Bedžers. Aleksandar Pavlović i Tomica Stojiljković su odabrali da prvi krenemo sa napadom i od prvog kontakta se znalo da će ovu utakmicu karakteristati rovovska bespoštedna borba u kojoj smo od početka dali do znanja da se vraćamo sa štitom.
Nastavak meča karakterišu snažna obaranja, borba prsa u prsa i ogromno požrtvovanje sa obe strane. Nije zgoreg pomenuti da smo na naših šest napada morali da se branimo i do 16 i više njihovih. Obzirom na put i zakazno vreme utakmice ovo je bio divovski podvig, a iznad svega zadržati moral i sportski karakter do samog kraja. Tomica Stojiljković ponavlja esej po boku, a jak veter i teška pozicija ometaju Pavlovića u realizaciji šuta. Turski tim uspeva u jednom trenutku da se približi na svega 2 poena razlike.

,,Drama“ kreće kad je poslednjih 20. minuta bilo ustvari početak još jednog poluvremena, jer smo imali dva puta po 20. poslednjih minuta kao i tri napada posle kojih je najavljen kraj utakmice, koliko god čudno zvučalo ovo se drugačije ne može opisati jer je na kraju sto minuta ragbija moralo biti završeno posle još jednog esjea Tomice Stojljkovića koji je uz het trik imao i tri savršena obaranja 1 na 1 kao poslednji igrač odbrane. Stefan Milenković je imao odličan šut i razliku od 20:12 domaći tim nije više mogao stići.

Po opisu jednog Turskog igrača ovo je bio za njega najintenziviji meč. Za kraj svaki igrač je dao poslednji atom snage na utakmici, a u skladu sa celom situacijom, dešavanjima i borbom zatrpanom adrenalinom kao da se igralo finale svetskog prvenstva – prenose utiske vidno uzbuđeni Gepardi.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *