hotel bell

Leskovačka kuhinja stigla i do Mađarske

Trgovinsko-ugostiteljska škola iz Leskovca učestvovala je u omladinskom Erazmus + programu „Game on, obesity off.“

Projekat je održan u Mađarskoj u mestu Kotaj pored grada Niđerhaza. Pored učenika iz Trgovinsko ugostiteljske škole učestvovali su i partneri iz Severne Makedonije, Poljske i domaćina Mađarske. Svi učesnici projekta bili su učenici između 16 i 18 godina.

Tema projekta bila je zdravi stilovi života i borba protiv gojaznosti. U toku projekta učesnici su imali mogućnost da uče jedni od drugih i da razmenjuju svoja iskustva. Učesnici su učestvovali u radionicama u multikulturalnim grupama gde su se upoznali sa važnošću aktivnog načina života, naučili pravila tradicionalne Mađarske igre petanka i organizovali kampanju protiv gojaznosti. U toku projekta učesnici su se upoznali i sa kulturno istorijskim znamenitostima grada Niđerhaze.

Sve ekipe predstavile su državu i gradove iz kojih dolaze, kulturu, znamenitisti, hranu, običaje. Tim Trgovinsko-ugostiteljske škole predstavio je tradicionalnu srpsku kuhinju. Cilj ovakvog načina rada bio je da se mladi iz različitih zemalja bolje upoznaju, uče jedni od drugih i unaprede svoje jezičke kompetencije.

Check Also

24.godišnjica NATO bombardovanja obeležena u Vlasotincu

Danas je u spomen parku organizovan komemorativni skup u znak sećanja na žrtve bombardovanja, ali …

2 comments

  1. Razmenom znanja i iskustava sa drugim kulturama učenici Trogovinsko- ugostiteljske škole, su imali priliku da se upoznaju, druže i šire spektre svojih znanja koje donose u svoje škole kao novine koje će pomoći sledećim generacijama u daljem napredovanju i obrazovanju.
    U ovom poduhvatu veliki uticaj imali su i profesori koji su uložili velike napore u pripremama i zajedno sa decom učestvovali u projektu.

  2. Divna tema, aktuelna,a jos divniji nasi mladi, perspektivni klinci. Talenat i volju, zelju i rad klinaca moramo prepoznati i podrzati,oni su nasa budicnost i nas prozor u svet.

Оставите одговор