hotel bell

Lebanska Gimnazija, prvi put od osnivanja, dobija svoje novine

Mala, ali odabrana novinarska ekipa, već ima iskustva u pisanju, ali će štampano, a kasnije i elektronsko izdanje školskog lista, biti potpuno novi izazov.

Funkciju glavnog urednika će, odlučeno je demokratski, obavljati Danica Stanisavljević. Iako učenica drugog razreda, radno se prihvatila ovog odgovornog posla:

– Drago mi je da škola prvi put u svojoj istoriji dobija svoj glasnik i što generacija kojoj pripadam upravo ispisuje istoriju. Vrlo smo ambiciozni i verujem da ćemo opravdati poverenje onih koji su nas izabrali. List će biti moderan, po meri djaka, a istovremeno će biti informativno glasilo, koje prenosi novosti ne samo iz neposrednog okruženja, već i šire, iz lokalne zajednice i okruga.

Kristina, Jovana i Sara, izuzetno kreativne devojke, pune su ideja o izgledu i sadržini budućeg lista i raduju se što će raditi na njemu.

– Jedan deo nas iduće godine završava školovanje, pa ćemo se truditi da damo puni doprinos stvaranju i afirmaciji lista. Verujemo da ćemo dobiti naslednike, koji će, svako svojim ličnim pečatom, obeležiti novinu. Imamo ozbiljne planove i ciljeve, kojima ćemo težiti.

Milica i Elena, iako najćutljivije u ekipi, itekako aktivno učestvuju u kreairanju prvog broja školskog lista, koji još uvek nema ime.

– Planiramo da se premijerno izdanje pojavi u prvoj nedelji novembra. Novina dobija konačnu formu, osmislili smo rubrike, sadržajno je potpuno razradili i sigurne smo da će zadovoljiti zahteve čitalaca, pre svega naših školskih drugova i zaposlenih.

I da se ova mala redakcija ne bi oslanjala samo na žensku energiju, trudiće se Jovan i Tadija, koji će biti zadužen i za tehničku pripremu časopisa:

– Nas dvojica smo se opredelili za sportske teme, ali ćemo se baviti i drugim društvenim oblastima, jer ćemo pružati podršku koleginicama iz redakcije, odnosno ”uskakati” kad god je to potrebno. Što se tiče pripreme za štampu, za taj proces se tek obučavamo i na vreme ćemo biti spremni za premijerno izdanje.

Check Also

Blagi pad: Nove cena goriva na pumpama!

Na pumpama širom Srbije, vozači će primetiti nove cene goriva koje su stupile na snagu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *