Kroz Teslin mali centar u Leskovcu, svakodnevno prođe na desetine đaka

Od kada je, zahvaljujući inicijativi Udruženja Teslin toranj i Udruženja inženjera i tehničara, prošle godine u Leskovcu otvoren Teslin mali centar, u njega neprestano dolaze posetioci iz čitave Srbije, pojedinačno i organizovano, sa željom da još nešto saznaju o životu i delu najvećeg srpskog i jednog od najznačajnijih svetskih naučnika

Poslednjih nedelja, najradoznaliji su leskovački osnovci. Sa svojim učiteljicama, uzbuđeni što će razgedati replike Teslinih pronalazaka, videti kako funkcionišu i saznati nešto novo o ovom velikom čoveku, netremice slušaju zanimljiva predavanja, učestvuju u eksperimentima, pitaju, slikaju….

Predsednik Udruženja, Dušan Sinadinović pripremio je i nekoliko dokumentarnih filmova, kao i zanimljive igre na temu života i rada Nikole Tesle. Pobednicima mini-kvizova, pripale su i simbolične nagrade:

– Pre mnogo godina sam napravio veći broj igrica, a jedna, koja kod dece pobuđuje posebno interesovanje je igra memorije. Tako se, na zabavan i njihovom uzrastu prijemčiv način, upoznajemo sa Nikolom Teslom. Najmlađi posetioci su vrlo radoznali, puno pitaju i ne kriju oduševljenje kada dobiju priliku da lično učestvuju u nekom od eksperimenata, kaže Sinadinović.

Poslednjih nedelja, Mali Teslin centar posetili su učenici Osnovne škole ”Josif Kostič”, sa svojim učiteljicama Jelenom Đorić, Dragicom Antanasijević i Jovanom Cakić.

Ulaz u Centar je besplatan, a svi koji žele da ga obiđu, posetu mogu najaviti na telefon Udruženja Teslin toranj u Srbiji, 061/148-67-38.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

U utorak bez struje jedno naselje i tri ulice u Leskovcu i jedno selo

Elektrodistribucija Leskovac najavila je nastavak radova na elektro mreži i nova privremena isključenja potrošača. “Ogranak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *