hotel bell

Kovid godinu, Leskovački kulturni centar iskoristio da se savremeno opremi i digitalizuje

Prošlu godinu, kada su ustanove kulture, zbog epidemiološke situacije, uglavnom ostale zatvorene za posetioce, Leskovački kulturni centar je iskoristio za nabavku najmodernije digitalne opreme, kako bi što spremnije dočekao sugrađane svih generacija, željne kulturnih manifestacija

Na ulazu u ustanovu, postavljena je interaktivna tabla, koja po izgledu i performansama podseća na veliki mobilni telefon, na čijem displeju su brojne aplikacije, počev od aktuelnosti, do najava kulturnih dešavanja i uvida u likovnu scenu grada Leskovca. Danas je predstavljen i VR uređaj, tačnije specijalne naočare koje manipulacijom mozga, posetiocima omogućavaju da vide virtuelnu stvarnost i posete mesta i izložbe, trenutno nedostupne zbog korona virusa.

Kad je u pitanju tehničko opremanje, Leskovački kulturni centar je nabavio najmodernije ozvučenje i led rasvetu, a kroz projekat finansiran od Ministarstva kulture, polukoncertni klavir.

– Protekla godina, iz korena je izmenila živote i navike svih nas, a Leskovački kulturni centar brzo se prilagodio novonastaloj situaciji, učinivši svoje sadržaje dostupnim putem digitalnih medija i savremenih tehnologija. Tako, silom prilika, zatvoreni u svojim domovima, nismo ostali uskraćeni ni za izložbe, niti za filmske projekcije, retrospektive značajnih manifestacija iz proteklih godina, onlajn radonice. Zbog toga, entuzijazam zaposlenih u ovoj ustanovi kulture, na čelu sa direktorkom, zaslužuje sve pohvale, rekla je pomoćnica gradonačelnika, Andrijana Vasić.

Sanja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra izrazila je uverenje da će nova oprema kvalitativno doprineti realizaciji planiranih aktivnosti i manifestacija, kako ove, tako i ostalih ustanova kulture u gradu, te da je zahvalna lokalnoj samoupravi, koja redovno izlazi u susret zaposlenima u ovoj oblasti, što je Leskovac zaista učinilo gradom kulture.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *