Početna / DRUŠTVO / Kompanija „Yura“ donirala vrednu opremu i naučna sredstva za opremanje biološkog kabineta u leskovačkoj Gimnaziji

Kompanija „Yura“ donirala vrednu opremu i naučna sredstva za opremanje biološkog kabineta u leskovačkoj Gimnaziji

Leskovačka Gimnazija danas ima jedan od najmodernij eopremljenih bioloških kabineta, dobrim delom zahvaljujući i donaciji kompanije „Yura“ u opremi u naučnim sredstvima.

Donacija ove južnokorejske kompanije bila je povodo za današnju posetu delegacije ove kompanije i gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića.

Član Gradskog veća, zadužena za prosvetu i sport, Brankica Stamenković, istakla je da nauka napreduje i da se zato nameće potreba za uvođenjem inovacija u svim segmentima života a naročito u vaspitno obrazovnom procesu.

„Opremanje kabineta je od velike važnosti i kod učenika izaziva veću motivaciju za učenjem. Društveno odgovorna kompanija „Jura“ je prošle godine uložila oko 1,6 miliona dinara u opremanje dva informatička i jednom hemijskom kabinetu i time omogućila da nadareni učenici imaju nastavu u savremenim uslovima. Opremanjem biološkog kabineta doprineće se izvođenju nastave iz ovog predmeta“, kazala je ovom priliko Stamenkovićeva.

Direktorka Gimnazije, Dragana Cvetanović, zahvalila se gradonačelniku i prijateljima iz kompanije „Jura“ na donaciji koja im mnogo znači.

„Prošle godine donacija ove kompanije omogućila je realizaciju nastave učenicima nadarenim za informatičke nauke, a danas će donacijom opreme za biološki kabinet u vrednosti od oko 850 hiljada dinara omogućiti učenicima lakše savladavanje materije iz predmeta biologija“ rekla je Cvetanovićeva.

Profesor biologije, Bogdan Кajsner, istakao je da su učenici Gimnazije među opremom za kabinet dobili mikroskope, mikroskopske preparate, isečke tkiva, setove za disekciju, lupe i modele lista, korena i cveta, kao i modele zuba, bubrega, preseka kože, oka i torzo.

Ovom prilikom istaknuto je da je nakon donacije ovo jedan od najopremljenijih bioloških kabineta u Jablaničkom okrugu.

Pogledaj takodje

Leskovčanin Vladimir Trajković o borbi protiv Korone u Dubaiju, policijskom času u trajanju od 24 časa i povratku naših sugrađana

Dnevnik Juga nastavlja seriju tekstova i priča o našim ljudima koji žive i rade širom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *