Početna / DRUŠTVO / Gradonačelniku Leskovca uručena spomenica za očuvanje tradicije slavne prošlosti
Bilbordi

Gradonačelniku Leskovca uručena spomenica za očuvanje tradicije slavne prošlosti

Povodom obeležavanja 103. godišnjice od Topličkog ustanka 1917. godine, predstavnici Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine posetili su gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i ovom prilikom mu uručili spomenicu za dosledno i dostojno čuvanje tradicije slavne prošlosti i kartu počasnog člana.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da mu je drago što grad Leskovac postaje savremeni grad vredan divljenja.

„Velika mi je čast da danas ugostim predstavnike Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912-1920. Upravo oni čuvaju našu slavnu prošlost sa težištem na periodu od 1912-1920. Tada je svet pogodio jedan od najvećih sukoba – Prvi svetski rat, u kojem je Srbija je podnela velike žrtve. Dali smo mnoge živote za slobodu, ne samo balkanskog prostora, već čitave Evrope i sveta. Danas, vodeći politiku mira i prosperiteta, mi idemo ka boljitku. Grad Leskovac iz dana u dan postaje savremeni grad, koji u čast svojih predaka i za svoju decu i budućnost niže uspehe i postaje dobitnik brojnih priznanja i odlikovanja,“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Ispred Republikog odbora Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije, učesnika balkanskih i Prvog svetskog rata obratio se predsednik Saveza Ljubomir Marković .

„U godinama kada se borimo da sačuvamo celovitost otadžbine sa Kosovom i Metohijom kao nerazdvojim delom koji su nam slavni preci ostavili u nasleđe, obeležavanje Topličkog ustanka ima poseban značaj i zbog toga što je on stvarao uslove da i Solunski front kasnije zaista uspe jer trebalo je osloboditi svoju otadžbinu posle muka i megdanluka. Toplički ustanak je, svakako, pouka i poruka da nema nikakvih uslova koji bi mogli sprečiti ovaj narod da živi u miru, slobodi i nezavisnosti.“

Ovom prilikom zamenik predsednika Saveza i predsednik Regionalnog odbora Saveza za Južnu Srbiju Tomislav Tomić , uručio je gradonačelniku Cvetanoviću kartu počasnog člana Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine.

Pogledaj takodje

Krizni štab Medveđe kupuje agregate i traži angažovanje dodatnih 10 ekipa Elektrodistribucije

Štab za vanredne situacije Medveđe je na sastanku razmotrio situaciju u Medveđi i doneo nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *