Početna / DRUŠTVO / Obeležen Svetski dan energetske efikasnosti
Bilbordi

Obeležen Svetski dan energetske efikasnosti

Nagrađivanjem najboljih učenika u edukativno-društvenoj igri „Igraj za energiju“, danas je u OŠ „Vuk Karadžić“ obeležen Svetski dan energetske efikasnosti.

U ime gradskog rukovodstva obratio se predsednik Skupštine dr Dejan Tričković, koji je iskazao zadovoljstvo što se u Vranju po prvi put obeležava Svetski dan energetske efikasnosti.

,,Svi znamo koliki je značaj električne energije. Živimo u vremenu kada tehnika nalazi značajnu primenu u svim oblastima ljudskog života, a za svu tu tehniku, koju čovek koristi, potrebna je električna energija bez koje se savremeni život ne može zamisliti. Cilj nam je da se ubuduće svake godine obeležava ovaj dan. Dobro je što je koncept obeležavanja zamišljen tako da najmlađe generacije kroz igru i takmičenje uče jer se na taj način znanje najbolje usvaja. Nešto slično lokalna samouprava organizuje i kada je reč o saobraćaju i to je već dalo rezultate. Siguran sam da će i ovo zaživeti i kod dece probuditi interesovanje za učešće u kvizu”, istakao je dr Dejan Tričković.

U okviru obeležavanja Svetskog dana energetske efikasnosti, energetski menadžer grada Vranja Danijela Bandović, održala je prezentaciju na temu energetske efikasnosti, uz aktivno učešće osnovaca. U ime domaćina takmičenja, obratila se direktorka OŠ ,,Vuk Karadžić” Marina Stojanović, koja je poželela uspeh svim učenicima.

Takmičari su odmerili svoje znanje o energetskoj efikasnosti kroz društvenu igru, a ekipama koje su osvojile prva tri mesta, dodeljene su diplome i nagrade. Prvo mesto osvojili su učenici OŠ ,,Kralj Petar I Oslobodilac” iz Korbevca, drugo mesto pripalo je ekipi OŠ ,,Predrag Devedžić” iz Vranjske Banje, dok su treće mesto zauzeli učenici OŠ ,,Radoje Domanović”. U igri su učestvovale sve osnovne škole na području grada. Organizator obeležavanja je grad Vranje uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i GIZ-a nemačke organizacije za međunarodnu saradnju.

Pogledaj takodje

Krizni štab Medveđe kupuje agregate i traži angažovanje dodatnih 10 ekipa Elektrodistribucije

Štab za vanredne situacije Medveđe je na sastanku razmotrio situaciju u Medveđi i doneo nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *