hotel bell

Gradonačelnik Cvetanović: Otvorili smo 8.000 novih radnih mesta, u planu nova ulaganja i podrška investitorima

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović govorio je danas o rezultatima rada tokom prve godine mandata aktuelnog saziva lokalnog parlamenta koji je konstituisan avgusta prošle godine.

Cvetanović je posebnu pažnju posvetio uraženom u delu ulaganja u smanjenje nazaposlenosti i najavio nove investiticije i otvaranje novih pogona u Leskovcu.

– Najambiciozniji projekat koji smo preduzeli još krajem 2012. godine jeste smanjenje stope nezaposlenosti. Otvoreno je novih 8.000 radnih mesta. Uskoro, u fabrici “Yura” koja već zapošljava 3.100 radnika stiže nova proizvodna traka za delove električnih automobila marke “Golf” vredna više od 10 miliona evra. Očekujemo da “AutosTop” kupi parcelu preko puta proizvodnje kako biizgradili novi pogon za izgradnju montažnih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Vredno je pomenuti da je grčki proizvođač kesa “Leskobags” u toku pandemaije otvorio novi pogon i investirao milion evra. Prošle godine je privatni investitor “Milenium team” investirao u nekadašnji “Navip” gde će u narednih nekoliko godina uložiti 23 miliona evra, gde treba dari 150 radnika, a u sezoni od 500 do 600 radnika. Od početka godine vodimo pregovore sa turskom kompanijom za otvaranje novog ogranka u Zelenoj zoni gde treba da se zaposli 330 radnika, a investicija j evredna 16 miliona evra – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i istakao saradnju i podršku domaćim privrednicima.

Prvi čovek Leskovca je najavio otvaranje novog pogona kompanije Mladost sa 50 novih radnih mesta i podsetio na podršku lokalnim privrednicima u proteklom periodu.

Deo govora o privednim aktivnostima možete pogledati ovde:

Kompletno izlaganje možete videti na linku OVDE:

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *