hotel bell

Grad Leskovac, Srbijagas i Rasina Energogas potpisali Ugovor o gasifikaciji naseljenih mesta na teritoriji grada Leskovca

Gasifikacija Leskovca, već uveliko traje, a danas su Ugovor o nastavku radova potpisali predstavnici grada Leskovca, firme Srbijagas i Rasina Energogas.

“Cilj zaključivanja ugovora je izgradnja energetskih objekata na teritoriji našeg grada, odnosno stvaranje uslova da se potrošači prirodnog gasa priključe na distributivni gasni sistem i koriste prirodan gas. Svi znate da je gas čist energent i štiti životnu sredinu i ovim ugovorom će se poboljšati uslovi svim građanima na teritoriji grada Leskovca koji će u budućnosti koriste ovaj energent – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović, kazao je ovom prilikom da će u naredne 3 do 5 godina u potpunosti biti izvršena gasifikacija Leskovca.

„Podelio sam ovo u dva dela zato što će prvo biti izvršena gasifikacija industrijskih zona, ali nijedno selo, ni zaseok neće biti zapostavljeni. Svako ko bude želeo da se priključi na potrošnju prirodnog gasa moći će to da učini. Ostalo je da se uradi još 60 kilometara visokog pritiska, još 1200 kilometara što srednjeg, što niskog pritiska, i ostalo je negde oko 16 merno regulacionih stanica. Investicija je vrlo vredna, oko 50 miliona evra, i biće finansirana na period od 10 do 12 godina u saradnji sa strateškim partnerom – kazao je Bajatović.

Direktor Bajatović je danas podsetio da je ugovor za radove imao Jugorosgaz, ali da ta kompanija nije u mogućnosti da završi gasifikaciju i da će uraditi još 8 kilometara koliko su ugovorili. Te da nadalje sve preuzima Srbijagas. Naglasio je da obaveza izvođača podrazumeva da se postavi 4500 priključaka, da može biti 10 i 15 hiljada ukoliko bude zahteva od strane domaćinstava i da će cena priključka biti 780 evra sa PDV-om u dinarima, na tri godine fiksno, kroz tekući račun.

Check Also

Priprema se isplata za srednjoškolce: 809 učenika iz Vlasotinca dobija jednokratnu pomoć od 10.000 dinara

Privremeni organ opštine Vlasotince doneo je odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola …

Оставите одговор