EKIPNO DRUGI NA SVETU: Reprezentacija Srbije osvojila 15 medalja na SP u kik boksu, selektor Đermanović prezadovoljan

Na Svetskom prvenstvu u kik boksu koje je juče završeno u Sarajevu reprezentacija Srbije osvojila je ekipno drugo mesto na svetu, iza selekcije Rusije.

Na Svetskom prvenstvu srpski kik bokseri nastupili su u 18 disicplina i osvojili ukupno 15 medalja. Od toga čak 8 zlatnih, 4 srebrne i 3 bronzane. Srpska reprezentacije koju je kao selektor predvodio legendardni Božidar Đermanović tako se našla na tabeli iza Rusije koja je na ovom prvenstvu imal čak 78 takmičara.

-Izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatima i ponosan na naše reprezentativce koji su još jednom potvrdili da je Srbija svetska velesila u kik boksu. Uz 15 medalja osvojili smo i nagradu za najboljeg trenera i najboljeg takmičara u ringu i pokazali da je kiks boks jedan od najtrofejnjih sportova u Srbiji – rekao je selektor Srbije Božidar Đermanović.

Zlatne medalje su osvojili: Milana Bjelogrlić, Saida Bukvić, Teodora Manić, Saška Krstić, Konovalov Aleksandar, Džepina Bojan, Menković Aleksandar i Nikola Filipović. Srebra: Memedovski Danijel, Ajla Lukač, Todorović Nikola i Miloš Keljanović. Bronze: Staša Veić, Ljubo Jalovi i Nikola Stošić.

Check Also

U petak i subotu isplata redovne i privremene novčane naknade za maj

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Banke Poštanska štedionica isplatiti redovnu i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *