hotel bell

Dom kulture Roma u Podvorcu dobio novo ruho

Zgrada Doma kulture Roma u Podvorcu, nedavno je renovirana od fasade, energetske sanacije pa do unutrašnjih radova i konačno je dobila novo ruho kakvo i zaslužuje jedna ustanova kulture.

Tim povodom ali i povodom završetka radova u Porečkoj i ulici Zeke Buljubaše predsedni Cvetanović posetio je danas ovo naselje.

“Završeno je uređenje ulice Zeke Buljubaše sa 10,3 miliona dinara u dužini od 427 metra, susedna ulica Porečka,takođe je sanirana a vrednost tih radova je 2,6 miliona dinara. Kao što vidite ovde je stvoreno lepo okruženje leskovačkom Domu kulture Roma koji je zasijao jednim novim sjajem. Nova fasada uređena je sa 1,2 miliona dinara na 323 metara kvadratnih spoljne fasade – kazao je Cvetanović, dodavši da ova ustanova više od četvrt veka neguje kulturnu baštinu romske populacije sa teritorije našeg grada.

Srećko Živković, direktor Doma kulture Roma, govorio je o radovima koji su na ovom objektu izvedeni u prethodnom periodu ali i o aktivnostima ustanove.

„Ukupni radovi, samo u ovoj godini su 1.200.000 dinara i onih 600.000 dinara u prošloj godini kada je urađena istočna strane fasade, znači ukupno je 1.800.000 dinara. Dom kulture Roma postoji 26 godina, za ovih pet godina smo uložili više nego svih ovih godina zajedno. Primera radi, sem fasade zamenjeni su prozori, vrata na zgradi kao i vrata na velikoj sali, granitne pločice postavljene u velikoj sali, zamenili smo svetla, sada su led svetla, sem lepšeg izgleda imamo i uštede u električnoj energiji. U Domu kulture roma sem kulturnih aktivnosti organizujemo i sportska takmičenja, imamo turnire u stonom tenisu, na terenima škole i crkvene zajednice, turnire u malom fudbalu, basketu, radionice koje organizujemo su i edukativnog karaktera, tu su radionice za decu kao i za odrasle, imamo veliki broj tribina i predavanja – kazao je Živković.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *