hotel bell

Završena podela poljoprivrednih subvencija

U hali “Partizan” danas je završena podela subvencija poljoprivrednicima iz leskovačkog kraja.

Nakon podele u Grdelici, Vučju, Manojlovcu…leskovački poljoprivrednici su danas dobili ugovore, a po rečima predsednika Privremenog organa Gorana Cvetanovića novac im je već danas na raspolaganju.

“Danas će biti uručena 354 ugovora, sa opredeljenim iznosom od 18,8 miliona dinara, od ukupnih izdavajanja za ovu godinu od 47 miliona za ukupno 831 proizvođača. Dragi proizvođači, ovde sam da vam se u ime svih stanovnika Leskovca i naše Srbije poklonim i zahvalim na obezbeđivanju dobre hrane, kvalitetnih proizvoda i na očuvanju srpskih sela, a nosiocima Poljoprivredne zadruge Lokošnički kozji rog čestitam na tome što su prvi put uz pomoć grada i ovih subvencija ušli u postupak zaštite geografskog porekla lokošničke paprike, crvenog zlata našeg grada. Verujem da ćete biti uspešni, kao pet gastronomskih brendova koje smo formirali do sada – pored roštilja, leskovačkog roštilj mesa, ajvara, sprže i ljutenice dodamo i ovu specifičnost – kazao je Cvetanović.

Inače Grad Leskovac godinama unazad sprovodi ovu praksu sa ciljem da poljoprivrednicima olakšaju posao i da im budu vetar u leđa.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *