hotel bell

Obilazak gazdinstva porodice Ilić u Gornjem Sinkovcu

Porodično gazdinstvo Ilić iz Donjeg Sinkovca, godinama unazad se bavi stočarstvom a u svojim štalama imaju 60 grla. Od ovog broja polovina, odnosno 30 grla su bikovi za tov, 17 krava, i ostalo je podmladak.

Ova porodica kao i većina poljoprivrednika iz našeg kraja koristi subvencije koje kako kažu su tu da im bar malo olakšaju posao, koji nema radno vreme.

Predsednik Privremenog organa posetio je danas ove vredne i marljive ljude i istakao da u obilasku gazdunstava je izuzetno ponosan na činjenicu da mladi ostaju na selu.

“Drago mi je što smo prepoznali poljoprivredu kao najvažniju granu privrede i na taj način omogućavamo porodicama da kvalitetno žive a samim tim što selo živi, živi i grad. Drago mi je da svuda ima podmladak i da nastavlja da se bavi ovim unosnim, ali i teškim radom. Drago mi je i da se obrazuju deca ali da čuvaju porodičnu tradiciju – kazao je Cvetanović.

Goran Ilić, vlasnik gazdinstva kazao je da mu poljoprivredne subvecije izuzetno znače.

„Ove godine su subvencije bile odlične. Prošle godine su mi značile za kukuruz. Uzeo sam 4,5 tona kukuruza. Ko želi da radi, taj i može da zaradi – kazao je Ilić.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *