hotel bell

Predsednik Cvetanović posetio porodično gazdinstvo porodice Zekić

Porodično gazdinstvo Zekić iz Vinarca godinama unazad bavi se proizvodnjom povrća, u zaštićenim uslovima odnosno u plastenicima.

Na jednom hektaru obradive površine, šestočlana porodica Zekić, uzgaja krastavac, kupus, zelenu salatu, luka, paradaz…a svoje proizvode uglavnom plasira na pijacam u Beogradu.

“Zaista sam zahvalan porodici Zekić jer su pozitivan primer kako jedna složna porodica, vredna i marljiva može da doprinese da se poljoprivreda kao najbitnija grana privrede razvija, a da opet porodica na jedan dobar i kvalitetan način živi. Kao što i sami možete da vidite na ovom hektaru, nešto je u zakup, nešto je pomogla nemačka agencija Help, zemlja je već pripremljena za obradu i zato mi je drago da subvencije pomažu ljudima koji su vredni da sa tom pomoći mogu da opstanu kao porodica i da nešto i zarade tom prilikom. Želim vam puno uspeha, zdravlja i sreće, puno kvalitetnih prizvoda i da nastavite da se bavite ovim poslom – kazao je predsednik Privremenog oragana grada Leskovca Goran Cvetanović.

Mladi nosilac gazdinstva Cane Zekić, istakao je ovom prilikom da se ovim poslom bavi cela porodica i da su zahvaljujući subvencijama unapredili svoju proizvodnju.

“Bavimo se poljoprivredom već 7 godina. Porodično je gazdinstvo. Robu plasiramo ili na kvantaškoj pijaci, ili Beogradu ili po zadrugama. Proizvodimo razne prizvode, paradajz, krastavac, luk, zelena salata, zavisi od sezone. Sada pripremamo salatu, stići će za nekih dvadesetak dana, posle nje ide krompir. Imamo i plastenik koji smo dobili od nemačke organizacije Help tu ćemo zasaditi rotkvice, ostale plastenike sa mladim kupusom. Šestoro nas je odraslih u porodici koji učestvuju u radu.“

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *