Dan opštine Medveđa: Otvoren rekonstruisani objekat vrtića ”Mladost”

Centralni objekat Predškolske ustanove ”Mladost” u Medveđi, izgrađen 1980., pa dograđivan u dva navrata, potpuno je rekonstruisan, a sredstva su zajednički obezbedili Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i lokalna samouprava

Zgrada vrtića dobila je novu stolariju i nov krov, jer je stari prokišnjavao, a unutar objekta sanirani su zidovi, obnovljeni podovi, adaptiran sanitarni čvor. U takvom čistom, uređenom i oplemenjenom prostoru boravi 156 mališana. Povod za svečano otvaranje je Dan opštine Medveđa.

– Danas se sećamo 20. maja pre 86 godina, kada je u Gajtanu, na mestu zvanom Jovovića livade, formirana Prva srpska divizija, što je značilo početak oslobođenja ovog kraja od neprijatelja u Drugom svetskom ratu. Koliko je ta borba bila teška i duga, jednako je teška i važna bitka za očuvanje života na ovom prostoru. Presrećan sam što baš danas otvaramo objekat u kome boravi budućnost Medveđe i koristim priliku da se zahvalim partnerima na ovom projektu i zamolim za podršku u našim daljim planovima. Čestitke idu i direktorki i zaposlenima u vrtiću, koji su, uprkos radovima, obavljali nesmetano redovne aktivnosti, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Medveđa, Dragan Kulić.

Rekonstrukcija je koštala 24,5 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Služba Koordinacionog tela za Prešeno, Bujanovac i Medveđu, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i opština Medveđa.

– Drago mi je što baš na Dan opštine najmlađima u Medveđi ustupamo na korišćenje ovaj moderan i lepo uređen vrtić. Zajedničkim delovanjem smo uspeli da obezbedimo sredstva za adaptaciju i to je, za nas, jedan od najznačajnijih projekata, jer je namenjen mališanima. Mi smo projekat kofinansirali sa 13, 7 miliona dinara i verujem da ćemo u narednom periodu nastaviti uspešnu saradnju, a sve u korist građana Medveđe i okoline, istakla je Jelena Čolić, v.d. zamenica direktorke Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Prešeno, Bujanovac i Medveđa.

Zahvalni predškolci su za goste pripremili i izveli zanimljiv muzičko-plesni program.

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *