Cvetanović: Samo lista SNS ima kandidate iz svih delova Grada Leskovca

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke dr Goran Cvetanović ocenio je na konferenciji za medije da jedino SNS ima kandidate sa teritorije čitavog Grada Leskovca.

– Srpska napredna stranka je prva predala listu i pokazala da nam gradjani veruju. Za tri sata tri hiljade potpisa je nešto što je nedostižno ostalim političkim partijama. Već 10 dana je prošlo od dana raspisivanja izbora a oni ni to nisu u stanju da urade – rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Goran Cvetanović.

Ono na čemu insistiraju SNS i koalicioni partneri jeste decentralizacija.

– Želimo podjednako i ravnopravno zastupanje svih delova grada. Svi vole da pričaju o decentralizaciju da pričaju o bivšim ili budućim opštinama Vučje, Grdelica, Brestovac, Pečenjevce, ali samo da pričaju o tome. Sa teorije na praksu nisu i nemaju nameru da predju. Političke stranke koje govore o toj decentralizaciji u mnogim mesnim odborima van samog grada nemaju odborničke kandidate. Za razliku od njih, Gradski odbor SNS u Leskovcu i svaki od 75 mesnih odbora ima svog kandidata ili kandidata koalicionog partnera – dodao je Cvetanović.

Prvi čovek leskovačkih naprednjaka posebno je istakao da SNS snagu crpi iz jakih mesnih odbora i velikog broja članova koji aktivnoso učestvuju u radu stranke.

– Jedina smo politička partija na teritoriji grada koja saziva sastanke mesnih odbora, na svakom sastanku je bilo minimu stotinak članova SNS, gde su samo predlagali i sami birali kandidate za odbornike. Gradski odbor nije odbacio nijednu preporuku mesnog odbora. Jedino gde su kandidati naših koalicionih partnera, a ukupno je 6 kandidata iz drugih stranaka na našoj listi, mi smo prihvatali da budu kandidati tamo gde žive.

Lider leskovačkih napredjaka je naveo primer sela Barja gde samo SNS ima odborničkog kandidata.

– Zadovoljstvo mi je što smo jedina politička stranka koja ima ovako organizovanu mrežu i što pokazujemo da nam je stalo da svaki kraj, da svaka izborna jedinica ima svog predstavnika u Skupštini grada. Mnoge političke stranke imaju u pojedinim mesnim odborima po dva, a ponegde i po četiri kandidata za odbornike. Ovo govori da su mnoge političke stranke nesigurne pa su u mnogim mestima stavile po nekoliko svojih kandidata kako bi probale da barem delimično pariraju našim kandidatima. Na osnovu saznanja do kojih su došli naši predsednici mesnih odbora znamo da na primer u mesnom odboru Morava gde smo uvek pobedjivali Nova Srbija ima tri kandidata, od toga su čak dvoje iz iste porodice. U Mesnom odboru Centar politička opcija SDS ima četiri kandidata. U Centru 2 interesantna stvar: tri kandidata ispred Demokratske stranke, oni bi da budu poslanici i gradonačelnici, a nisu sposobni ni da budu samostalni. Podsetiću da su svi oni isticali da je potrebno da na izbore izlazimo sa imenom i prezimenom, sa svojim autoritetom, sa onim što smo uradili u svom životu, sa delima koja smo ostavili iza sebe i onim što momožemo da uradimo u budućnosti. Onaj ko je samouveren, onaj ko ima integritet svoje ličnosti, on nema potrebe da stavlja nekoliko kandidata u istoj izbornoj jedinici ispred jedne političke opcije – kaže Cvetanović.

Srpska napredna stranka je više puta pokazala i dokazala svoju snagu.

– Samo one stranke koje nisu sigurne u sebe kažu pa nije bitno što u Kulturnom centru nismo mogli da dovedemo ni 100 osoba da budu prisutni kada nam dolazi predsednik partije gospodin Pajtić. Nije bitno što 12. marta kada je premijer Djindjić ubijen, što je tragedija čitave Srbije, nismo uspeli da organizujemo takmičenje u besedništvu u čast Djindjića koji je to zaslužio. Nije bitno što nismo u stanju da sakupimo potpise u roku od 10 dana ili kad ih sakupimo nisu validni. U Izbornoj jedinici Centar 2 imate tri, dva kandidata ispred Demokratske stranke, dva iz Jedinstvene Srbije, dva ispred Nove Srbije, četiri kandidata ispred SDS-a i tri kandidata ispred SPS-a. To dovoljno govori o njihovoj želji za decentralizaciju, o snazi, jačini i o tome da poštuju svaku izbornu jedinicu. Ili na primer Milentije Popović 1 gde su tri kandidata DS, tri iz Jedinstvene Srbije i po nekoliko iz Nove Srbije i SPS-a. Dakle, nije u pitanju jedna izborna jedinica, nego je u pitanju pravilo. Mislim da smo dužni da na početku kampanje kažemo nešto o poštovanju svih mesta u gradu Leskovcu. Sve ostalo su samo prazne priče o decentralizaciji. Mi smo pokazali da su nam podjednako važni stanovnici svih delova našeg grada i sva naseljena mesta – istakao je na konferenciji za medije prvi čovek leskovačkih napredanjaka Goran Cvetanović.

 

Check Also

Bojničanin drvenim štapom tukao pedesetpetogodišnjeg muškarca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bojniku uhapsili su M. A. (1983) iz okoline Bojnika, zbog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *