Završni ispit iz poslastičarstva su uspešno položili proteklih dana, a danas odlične ocene dobili iz ljudskosti i humanosti, predmeta koji je, u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi, sastavni deo ovog obrazovnog profila
Sanja Vladisavljević je na humanitarni bazar došla ciljano, sa svojom decom:
– Kupili smo nekoliko kolača, da se deca zaslade i ujedno pomognemo nekome. Ovi mladi ljudi iz Trgovinsko-ugostiteljske škole su budućnost društva, pa mi je vrlo drago što, na ovaj način, neguju čovekoljublje i solidarnost, jer je to često jednako važno kao i formalno znanje. Tako vaspitavam i svoje sinove, a stariji je već u vrtiću učestvovao u nekim humanitarnim akcijama. Uvek me podseti da ubacim novac u kutiju za priloge. Važno je da znaju da nemaju svi srećno detinjstvo, niti vode bezbrižan život i da im je pomoć zajednice neophodna. Kad svako od nas donira nešto malo, prikupi se dovoljno za podršku nekome.
A bilo je na bazaru svakojake hrane, od slaniša do voća. Najveću količinu su pripremili učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole, sa smera poslastičar, kojima je priprema kolača bio zadatak na završnom ispitu.
– Sa ovom akcijom počeli smo prošle godine, a učenici i profesori poslastičarstva su insistirali na njenom kontinuitetu. Prikupljeni novac od prodaje doniramo u humanitarne svrhe i promovišemo poslastičarski smer i svoju školu, jer mi đake učimo ne samo da budu dobri majstori, već i kvalitetni ljudi. Upućujemo poziv i kolegama i đacima iz drugih škola da se organizuju na sličan način, ili da učestvuju bar kupovinom na bazaru. Koristim priliku i da se zahvalim socijalnim partnerima i sugrađanima, koji su svoje proizvode ponudili na prodaju, priključujući se ovoj humanoj misiji, rekla je ponosla direktorka, Dragana Ivančević.
Profesorke Gordana Milošević i Jasmina Nikolić, na pitanje, koliko je kolača pripremljeno, odgovaraju da su se đaci baš potrudili, ali da je poseta bazaru toliko velika da se sto i vitrine prazne vrlo brzo. Ne želeći da nepravedno izostave nekoga, navode da je broj donatora veliki, od poljoprivrednih proizvođača, koji su doneli trešnje, do radnji za proizvodnju peciva i poslastica.