Sutra počinje jubilarni 15. Leskovački karneval: Korona pokvarila ambiciozne planove

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Prošle godine je, zbog pandemije odložen, a ove će ga biti, ali u znatno skromnijem izdanju od planiranog. Leskovac tako nastavlja tradiciju dugu bezmalo jedan vek

Zbog već poznatih razloga, jubilarni 15. Leskovački karneval, trajaće samo tri dana:

– Sećate se da smo najavljivali da će biti najveličanstveniji do sada, ali nam je korona pokvarila planove. Prošle godine nije bilo uslova za održavanje, a ove će ga ipak biti, ali uz znatno restriktivniji program. Zagrevanje počinjemo sutra u 19 sati i 30 minuta, Karnevalskom radionicom za decu, slede Karneval frizura, Face&bodi pantinga, a potom i izbor princeze Karnevala. U 21,45 na programu je Karneval mažoretkinja, a veče završavaju Plesni klub ”Step by step” i Festival Tomorrov Le, kaže menadžer Miroljub Radivojević.

Drugi dan manifestacije otvara Karneval kućnih ljubimaca i Veliki dečji maskenbal, koji će biti zamena za Dečji karneval, izostavljen zbog epidemiološkog rizika. Predstaviće se u petak i Kreativni studio ”Avangarda”, učesnici uvek atraktivnog Festivala vatre, a za kraj je planiramo ”Veče grčke muzike”.

Nakon prijema u Gradskoj kući i tradicionalnog kola na platou ispred Hotela ”Beograd”, u 21 sat Međunarodna karnevalska povorka krenuće glavnom ulicom do Široke čaršije.

– Imamo 27 prijavljenih Karnevalskih trupa, što je manje nego ranijih godina i svakako manje od planiranog, ali i gotovo duplo više nego što je viđeno na do sada održanim karnevalima u Beloj Crkvi i Pančevu. U povorci će biti četiri makedonske, jedna crnogorska i jedna slovenačka grupa, a imamo najavu i da će nam doći Rusi, odnosno ekipa sačinjena od Rusa koji žive u Crnoj Gori. Očekujemo ukupno oko 450 učesnika. Ovogodišnju, kao i sve protekle manifestacije završavamo vatrometom i Karnevalskim balom, dodaje Radivojević.

Od jutros je deo Bulevara oslobođenja, od Tehnološkog fakulteta do Robne kuće zatvoren za saobraćaj i tako će biti sve do subote uveče, kada se karnevalska trasa proširuje do glavnog mosta.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *