Iz Moskve stiglo još 50.000 doza vakcine “Sputnik V”

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović prisustvovao je rano jutros na Aerodromu Šeremetjevo u Moskvi utovaru 50.000 doza vakcine „Sputnjik V“, koje su, nakon toga, avionom „Er Srbija“ dopremljene u Beograd.

Popović je tom prilikom ocenio da se odnosi Srbije i Rusije nalaze na najvišem nivou u istoriji, podsetivši na to da nijedna zemlja u Evropi nije dobila ovoliko vakcina iz Rusije koliko je dobila Srbija.

U ovom trenutku, kada se i sama Rusija suočava sa poteškoćama da distribuira dovoljno vakcina po svojim regionima, ona pomaže bratskoj Srbiji i šalje vakcine onda kada su nam najpotrebnije, rekao je ministar.

On je ukazao na to da je upravo ovo najčvršći dokaz bratskih odnosa dveju zemalja i potvrda najboljih ličnih odnosa predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Vakcine su danas vrednije od zlata i važne su nam za očuvanje zdravlja i života ljudi, ali i za ekonomiju i povratak normalnom životu, istakao je Popović, koji je ujedno i kopredsednik Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije. Prema njegovoj oceni, Srbija nastavkom vakcinacije ovim tempom može prva da pobedi pandemiju, nastavi da jača ekonomiju i privlači investicije i učvrsti ulogu ekonomskog lidera u ovom delu Evrope.

Po dopremanju na beogradski aerodrom, vakcine su transportovane u Institut „Torlak“, odakle će biti distribuirane centrima za vakcinaciju širom Srbije.

Check Also

Dvojica osumnjičena za KD teška telesna povreda, jedan od napadača posle tuče oštrim predmetom više puta ubo drugog napadača

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, brzim i efikasnim radom, a po nalogu Višeg javnog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *