Ekipa restorana „Koliba konak“ iz Leskovca uspešno je pripremila i ispekla najveću pljeskavicu na svetu na tracionalnom i memorijalnom takmičenju “Novica Stanković – Šaponja”.
Ekipa u sastavu Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Nikola Panić pripremili su pljeskavicu od 66 kilograma i 250 grama. Prečnik pljeskavice nakon pečenja iznosio je 170 cm, a debljina je 3,5 cm.
Takmičenje je pratio orkestar Elvisa Bajramovića, pobednici 59. Dragačevskog sabora trubača u Guči.
Ceo postupak, od merenja mesa, preko pripreme i pečenja, pratio je stručni žiri, koga su činili Saša Mišić – instruktor HOREKA sistema, Slaviša Milošević – profesor kulinarstva Trgovinsko – ugostiteljske škole iz Leskovca, Ivica Zdravković – profesor Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu.
Fotografije su vlasništvo Dnevnika Juga. Svako korišćenje bez izričitog pisanog odobrenja Dnevnika Juga podleže zaštiti autorskih prava i tužbi za naknadu štete.
„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.