Narodnjaci o ”Roštiljijadi” i najavljenim poskupljenjima

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Narodna stranka ponavlja da nije protiv ”Roštiljijade”, koju smatra brendom Leskovca, ali jeste protiv forme u koju je ova značajna turistička organizacija prerasla.

Predsednik Gradskog odbora ”narodnjaka” Jovica Stanković, smatra da umesto velikih i skupih zvezda, priliku treba dati mladim bendovima i umetnicima, a da ”Roštiljijada” ponovo bude najlepši način za promociju Leskovca:

– Em što su skupe, em reklo bi se, ”nedostojne” ovako značajne manifestacije, koja je, nažalost, postala parada kiča i vašarište. S druge strane, način na koji su angažovane, nije u skladu sa zakonom, jer je ispravno najpre raspisati javnu nabavku ili tender, a ne prvo ugovoriti nastup, a potom to ”ozakoniti”. Narodna stranka se i dalje protivi ideji da se ”Roštiljijada” održava u centru grada i naš ekspertski tim upravo radi na idejnom rešenju za njeno izmeštanje. Naravno, kada predlog bude gotov, imamo nameru da ga javno predstavimo i čujemo mišljenje kako gradskih institucija, tako i građana Leskovca.

Član Gradskog odbora, Dragan Stošić, ubeđen je da će nova poskupljenja itekako osiromašiti ionako skromne budžete građana:

– Građani Leskovca spadaju u najslabije plaćene u državi. Najavljena ”nikad veća” povećanja penzija i plata, u realnosti se neće ni osetiti, jer cene neprestano rastu, pa zarade neće moći da ih isprate. Za menje od godinu dana svinjsko meso je poskupelo za 100 posto i gotovo da nema proizvoda čija cena nije porasla. Kada u septembru poskupi struja za najavljenih 6,5 posto, što će sa PDV-om biti ustvari 8,5 posto, treba očekivati novi talas poskupljenja. S druge strane, prosečni Leskovčanin treba da radi 2 i po godine, da bi zaradio iznos koji pojedine ”zvezde” zarade za jedno veče.

Dragoslava Spasić, predsednica Foruma žena Narodne stranke Leskovac, zaposlena u ”Vodovodu”, pozdravlja odluku o korigovanju cena vode na lokalnom nivou, istovremeno zahtevajući povećanje minimalne zarade:

– Povećanje cene vode je potpuno opravdano, jer je ista već sedam godina. U međuvremenu su svi imputi, na osnovu kojih se formira cena vode, višestruko poskupeli. Rentabilnost ”Vodovoda” je ozbiljno dovedena u pitanje. Ali, to, uz ostala povećanja, predstavlja udar na novčanik svakog građanina. Zato su se već danas stekli uslovi za povećanje minimalne zarade na 60.000 dinara, za skraćenje radnog vremena na 6 sati, kako bi porodice imale dovoljno vremena za sebe i odluku o nedelji kao neradnom danu, osim za one koji dobrovoljno prihvate angažovanje, uz odgovarajuću novčanu naknadu.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *