50 kubika djubreta očišćeno sa deponije u Mesnoj zajednici Moša Pijade

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradska uprava za zaštitu životne sredine je u saradnji sa PWW i JKP Komunalac i danas nastavila akciju uklanjanja divljih deponija koja traje već treću godinu.

U Mesnoj zajednici Moša Pijade očišćena je još jedna dovlja deponija koja se nalazi praktično u okviru stambenog naselja i kao takva je predstavljala opasnost po okolinu i zdravlje ljudi, a pre svega dece.

Na podrčju naše Mesne zajednice do sada su pored ove očišćene još tri deponije u Matije Gupca, na Hisaru u ulici Narodnog fronta i u ulici Stanoja Glavaša gde je na mestu gde je nekada bila deponija niklo predivno igralište za decu i sporti teren. Ljudi su shvatili da naša mesna zajednica i naš grad trebaju da budu čistiji. Hteo bih da se zahvalim gradskim vlastima, gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću i upravi za zaštitu životne sredine, JKP Komunalac i kompaniji PWW – rekao ej predsednik Mesne zajednice Moša Pijade Aleksandar Djordjević.

Načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić naglasila je neophodnost zajedničkog rada svih komunalnih sistema i gradjana kako bi grad bio čist i uredan.

– Jedna predivna površina je na žalost zatrpana i pretrpana smećem. Prema našim procenama oko 50 kubnih metara komunalnog otpada je ovde. Celu ovu površinu ćemo srediti, biće pokošena trava, čistilice će očistiti okolne ulice i po kozna koji put apelujemo na meštane da ovu površinu narednog puta zateknemo u stanju u kakvom ćemo je ostaviti posle današnjih radova – rekla je Bobana Stošić, načelnica GU Za zaštitu životne sredine.

S. Stamenković

Check Also

Program Leskovačkih letnjih festivala 2024.

Turistička organizacija Leskovac i grad Leskovac organizuju i ove godine tradicionalnu manifestaciju – Leskovački letnji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *