Home / DRUŠTVO / Zimska škola u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu
hotel bell

Zimska škola u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu

I ove godine Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju je uz podršku Grada Leskovca, Centra za promociju nauke i Centra Psihonega uprkos epidemiološkoj situaciji organizovao, već tradicionalnu, Zimsku školu.

Od 11. do 17. januara svi zainteresevani, kako deca tako i oni stariji, moći će da prate zanimljiv program iz različitih naučnih oblasti, i to: astronomije, biologije, psihologije,…

Pored interaktivnih predavanja u okviru škole organizovana je i kreativna radionica o zimskoj dekoraciji, obuka za edukatore koja će im pomoći da ovladaju alatima i metodama u onlajn predavanjima/treninzima, ali i nagradni konkursi za učenike osnovnih i srednjih škola Republike Srbije.
Konkurs „Komunikacija sa drugim svetovima – kakvu poruku treba poslati“ raspisan je posle istoimenog predavanja sa idejom da podstakne decu i mlade na kreativnost i otvoren um.

„Do sada je nekoliko poruka poslato u daleki prostor kako bismo eventualnim dalekim civilizacijama obznanili da postojimo. U njima se objašnjava Sunčev sistem, planeta Zemlja, život na njoj i naravno ljudi.
Poruke su „pisane“ jezikom nauke, jer verujemo da su zakoni prirode isti u celom svemiru i da je to zajednički jezik za sve. Očekujemo da će poruke biti primljene i shvaćene.

Kakvu biste vi poruku poslali?“ rekao je Jovan Aleksić, astrofizičar autor i voditelj predavanja.

Još jedan nagradni konkurs je i Nagradni zatadak koji će biti objavljen i prvi tačan odgovor dobiće nagradu.

Zimski raspust je pri kraju, pa vas pozivamo da ispratite preostale aktivnosti Zimske škole Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju koje se realizuje preko ZOOM aplikacije, a linkove za aktivnosti možete naći blagovremeno na svim društvenim profilima Centra.

Check Also

Isključeno iz saobraćaja sedmoro vozača iz Leskovca, Lebana i Bojnika zbog vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, Lebanu i Bojniku, u toku vikenda, zaustavili su sedmoro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *