Početna / DRUŠTVO / Predsednik Koordinacionog tela za 3 opštine juga Srbije posetio Medveđu i upoznao se sa katastrofalnim posledicama poplava i bujica
hotel bell

Predsednik Koordinacionog tela za 3 opštine juga Srbije posetio Medveđu i upoznao se sa katastrofalnim posledicama poplava i bujica

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije prof. dr Zoran Stankovi posetio je juče Medveđu kako bi se na licu uverio u razmere katastrofalne situacije koju su reka Jablanica i bujični potoci ostavili za sobom.

Pre obilaska terena održan je i sastanak u kabinetu predsednika opštine Medveđe Nebojše Arsića.

Popštine Medveđa upoznao je Zorana Stankovića sa trenutnom situacijom na terenu.

“Naša opština je proglasila vanrednu situaciju 12. januara zbog obilnih padavina i poplava, što je dovelo do prekida u napajanju električnom energijom većeg dela opštine, i do oštećenja lokalne putne infrastrukture i neispravne pijaće vode u Sijarinskoj Banji zbog plavljenja bunara. Uputićemo dopise ka Vladi Republike Srbije, ka ministarstvima i EPS-u kako bi nam pomogli u saniranju štete na terenu, i što pre poslali ekipe EPS-a kao ispomoć ogranku Elektrodistribucije Medveđa – naglasi je Arsić.

Nakon održanog sastanka prof. Zoran Stanković i Nebojša Arsić su obišli teren u Sijarinskoj i Ravnoj Banji. Padavine su napravile pravi kolaps u većini mesnih zajednica. Nestanak električne energije prouzrokovao je smetnje u radu pojedinih mobilnih operatera. Komunikacija unutar opštine je izuzetno otežana.

Nadležni iz elektrodistribucije u Medveđi kažu da su ekipe neprekidno na terenu, da su dobili pomoć iz susednih opština i čine sve što je u njihovoj moći kako bi se normalizovala trenutna situacija.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici od 70 pacijenata 54 na kiseoniku

U leskovačkoj Covid bolnici hospitalizovano je 70 osoba. U prethodna 24 časa bilo je 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *