Početna / DOGAĐAJI / Zaplenjen zlatan nakit vredan preko milion i po dinara
hotel bell

Zaplenjen zlatan nakit vredan preko milion i po dinara

Carinici su u saradnji sa policijom 19. avgusta 2019. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje više od pola kilograma zlatnog nakita, čija je vrednost procenjena na više od 1,6 miliona dinara.

Prekršaj je otkriven oko 22 časa, kada je granična policija za kontrolu izdvojila „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Makedonije ka Nemačkoj, gde žive, putovao bračni par makedonskih državljana albanske nacionalnosti.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, oba putnika su rekla da nemaju ništa, međutim, detaljnim pregledom utvrđeno je suprotno.

Naime, oko vrata 27-godišnje putnice, koja se nalazila na mestu suvozača, najpre su uočeni zlatni lančići, za koje je ona navela da su njen lični nakit.

Sumnja da se ipak radi o krijumčarenju potvrđena je kada su u džepovima pantalona koje je pomenuta putnica na sebi nosila pronađeno još zlatnog nakita. To, međutim, nije bilo sve, jer je neprijavljeno zlato otkriveno i u prtljažniku, među njenim ličnim stvarima.

Od putnice koja se našla u prekršaju oduzeto je 610 grama neprijavljenog zlatnog nakita – 20 narukvica, ogrlica, prstenja, lančića, minđuša, privezaka, kao i dva dukata ukupne vrednosti 1.677.500 dinara.

Podsećamo putnike da se ličnim nakitom smatra onaj koji se nosi na sebi, međutim, ukoliko na sebi ili u prtljagu nosite dosta nakita – dužni ste da ga prijavite, kako ne biste došli u situaciju da vam on bude privremeno ili trajno oduzet.

Pogledaj takodje

Pacijenti iz Vlasotinca i Lebana preminuli u leskovačkoj Covid bolnici

Dve osobe preminule su u leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa od posledica infekcije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *