Za Leskovac zajedno: Zašto nisu isplaćeni svi članovi biračkih odbora?

Grupa građaba Za Leskovac zajedno održala je danas konferenciju za medije sa koje je upućeno javno pitanje zbog čega nisu isplaćeni svi članovi biračkih odbora iz redova opozicionih stranaka?

O ovoj temi govoro je odbornik u Skupštini grada Leskovca koji je pojasnio kojim članovima biračkih odbora do sada nisu isplaćene dnevnice.

” Ovde govorimo pre svega o članovima biračkih odbora ispred opozicionih izbornih listi. Naša grupa gražana na izborima skoro 900 kontrolora, a 90-ak njih još uvek nije dobilo novčanu nadoknadu. Iz razgovora sa građanima smo saznali da isti problem imaju i druge opozicione liste. U jednom trenutku je to stalo ili se usporilo do te mere da neki još uvek čekaju na svoju nadoknadu. Nakon intervencije nama je rečeno da postoji limit, jer je moguće isplatiti maksimalno 300 nadoknada dnevno. Pored nas i građani se svakodnevno javljaju na broj telefona koji im je dat, ali se na taj broj niko ne javlja. Ja sam u petak u terminu između 11 i 13 časova zvao nekoliko puta i niko se nije javio.“ – rekao je Nemanja Stanković i istakao da sma tra da je ovo još jedan vid pritiska na opoziciju zato što će ljudi koji nisu isplaćeni teško pristati da opet budu na biračkom mestu na dan izbora.

Check Also

Termini promocija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu, Bojniku i Medveđi

U saradnji sa lokalnim samoupravama i socijalnim partnerima na području Jablaničkog okruga, Filijala Nacionalne službe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *