hotel bell

“Za Leskovac zajedno“: Da se u gradskom budžetu predvide sredstva za lečenje dece

Član GG “Za Leskovac zajedno“ i višegodišnji građanski aktivista, Milan Đorđević je na današnjoj press konferenciji govorio na tri teme: lečenju bolesne dece, ekologiji i buđenju građanske svesti

On je istakao da će, ako ikada bude u prilici da za govornicom lokalnog parlamenta iznese svoje mišljenje, pokrenuti temu bolesne dece.

– Bolesnu decu viđam svaki dan. Polovina nije dobro, fizički ili psihički. Ne znam šta je u pitanju i nije ni bitno, ali taj broj raste, a mi smo sve nemoćniji. Zato ću predložiti da se u gradskom budžetu izdvoji određena suma za lečenje, a ta suma može da poštedi roditelje tokom mučnog perioda lečenja. Mogu da obećam da će svi ljudi koji budu protiv, biti javno prozvani, da se zna ko je protiv lečenja dece. Njegova slika će biti odštampana i biti postavljena na svako drvo u Leskovcu.

Na temu ekologije, Đorđević je ocenio da u Leskovcu nema dovoljno zelenila, kao u svim modernim evropskim gradovima:

– Ako naš grad pogledate očima Googla, odozgo, videćete da nema nijedan bulevar, ni jedno drvo na ulici. Od 50 stepeni, koliko ima tokom leta, sadnjom drveća na svakom pogodnom mestu, temperaturu možemo da spustimo na 25 stepeni. U suprotnom, našu decu čeka pakao.

Đorđević je političku situaciju u Leskovcu, ali i čitavoj zemlji ocenio kao proizvod nedostatka hrabrosti i poštenja građana, koji, veruje, nisu miševi. Dodao je da se na promene ne može i ne sme čekati i da svako od nas može da inicira “ustanak“ za stvaranje boljeg života.

Check Also

Leskovčanke se vratile u pobednički ritam: Maksimalno protiv kvalitetnog “Beograda“

U teškoj utakmici, “Leskovac 98“ slavio je sa 3:0, a najveća neizvesnost viđena je u …

Оставите одговор