Home / DOGAĐAJI / Vučić: U Leskovcu velika količina robnih rezervi
hotel bell

Vučić: U Leskovcu velika količina robnih rezervi

Foto: print scren Pink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, obišao je danas skladište Republičke direkcije za robne rezerve, i ovom prilikom je naglasio da je u Beogradu mali deo rezervi, a da se veća količina robnih rezervi nalazi u Leskovcu.

Vučić je tom prilikom naglasio da je država obezbedila dovoljne količine osnovnih životnih namirnica i da su robne rezerve pune, kao i da će naredni meseci biti iskorišćeni da se osiguraju dodatne količine energenata i hrane pred jesen i zimu.

Predsednik je precizirao da je uskladišteno 25.000 tona brašna samo u robnim rezervama, a ima i drugih mesta za čuvanje, zatim više od 54.000 tona pšenice, 94.000 tona kukuruza, 11,5 miliona litara ulja, 11,4 miliona kilograma pasulja, a 1,2 mililona tona se nalazi u Leskovcu, isto toliko miliona kilograma soli i pirinča koji se skladište u Leskovcu.

„Nastavićemo da se pripremamo. Predstoje nam jun, jul i avgust za potpune pripreme u ove dve ključne oblasti dobavljanja energenata i nabavke hrane. To je ogromno finansijsko opterećenje za zemlju, ali gledamo kako to da rešimo bez problema za građane, rekao je Vučić.

Check Also

Gradski odbor Nove DSS poziva građane da se pridruže šetnji koju u petak u Leskovcu, organizuje Srpska pravoslavna crkva i podrže hrišćanske i porodične vrednosti

Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije podržao je porodičnu šetnju najavljenu za petak u Leskovcu. …

Оставите одговор