Home / DRUŠTVO / U Vlasotincu održan festival „Vlasinsko proleće“
hotel bell

U Vlasotincu održan festival „Vlasinsko proleće“

Tokom proteklog vikenda u Zavičajnom muzeju, u Sobi stare srpske grafike je održan 5. Međunarodni festival „Vlasinsko proleće“.

Reč je o takmičenju učenika muzičkih škola iz Vlasotinca, Leskovca, Niša, Jagodine, Beograda, Vranja kao i studenata Fakulteta umetnosti iz Kosovske Mitrovice. Gosti festivala bili su učesnici iz Podgorice.

„Ove godine u kategorijama violina, viola, kamerna muzika i duvački instrumenti učestvuje 40-tak takmičara. Cilj festivala je da se organizacija kulturnih dešavanja iz prestonice prenese u manja mesta, kao i da učenici ovdašnje muzičke škole čuju svoje vršnjake iz drugih gradova, a istovremeno i da čuju mišljenje stručnog žirija, kojeg uglavnom čine profesori muzičkih škola i fakulteta. Cilj je svakako i motivisati učesnike kako bi tokom svog daljeg školovanja napredovali“, rekla je Donka Anđelković ispred Udruženja muzičkih umetnika FEDORA iz Beograda.

Uručujući diplome učesnicima festivala Marina Denić, redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici nije krila svoje zadovoljstvo, kazavši da se nada da bi ovo takmičenje u budućnosti moglo da obuhvati i učesnike iz drugih zemalja u regionu.

„Posebno mi je zadovoljstvo što se ponovo vidimo i družimo na „Vlasinskom proleću“. Cilj nam je da nam se u narednom periodu priključe i zainteresovani iz zemlje i okruženja. Želim vam da se usavršavate i nađete svoja mesta tamo za gde ste se i školovali“, istakla je profesorka Denić.

Za osvojena prva mesta učesnici su dobili diplome, a njihovi mentori zahvalnice. Ovu dvodnevnu manifestaciju organizovao je Kulturni centar Vlasotince u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika FEDORA iz Beograda.

Check Also

U petak bez struje 9 ulica u Leskovcu

I u petak će ekipe leskovačke Elektrodistribucije obavljati radove na reviziji Travostanica. „Obaveštavaju se korisnici …

Оставите одговор